Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bedrijfsstrategie

Een heldere koers voor de onderneming

Je hebt een doel voor ogen. Je wilt vooruit met je onderneming. Maar ben je wel met de juiste dingen bezig om je doel te bereiken? Is je bedrijfsstrategie nog wel up-to-date? Met een praktische aanpak en concrete oplossingen helpen wij om jouw onderneming succesvoller te maken.

Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Partner in succesvol ondernemen

Uitwerken van een bedrijfsstrategie

Uit onderzoeken blijkt dat 80% van de MKB-ondernemers géén goed strategisch businessplan heeft. Geldt dat ook voor jou? Samen met jou stellen we een strategisch plan op waarmee jouw onderneming klaar is voor de toekomst!

Als ondernemer heb je vaak een lijst  met vraagstukken om over na te denken. Je vraagt je af waar te beginnen? Een buitenstaander kijkt met een frisse blik en komt daardoor snel tot de kern van de zaak. Hierdoor kun jij als ondernemer beter en sneller besluiten nemen en daarmee je organisatie efficiënter aansturen en de groei realiseren die jij voor ogen hebt.

Bedrijfsstrategie

Is er binnen het bedrijf tijdelijk management nodig? Bijvoorbeeld voor het implementeren van het strategisch plan, voor het realiseren van een belangrijk project, voor het integreren van een overgenomen onderneming of vanwege het uitvallen van een sleutelfunctionaris? Wij vinden altijd een oplossing.

Wat is een bedrijfsstrategie?

Om als ondernemer succesvol te blijven is een duidelijke missie en visie belangrijk. Het is immers de ziel van je bedrijf. Het verbindt en het geeft houvast voor de keuzes die je maakt voor de toekomst. Een goede bedrijfsstrategie laat je doelen zien en de stappen die daartoe benodigd zijn. Stel jij je weleens de volgende vragen:

  • Waar wil je over 5 jaar staan met je bedrijf?
  • Voor welke uitdagingen sta je als onderneming?
  • Hoe ga je je doelen bereiken?
  • Hoe bepaal je de juiste strategische keuzes?
  • Wat zijn de sterke en aandachtspunten van de onderneming (SWOT-analyse)

Vragen die je graag beantwoord wilt hebben om zo je koers helder te krijgen.

Om als ondernemer de koers voor de lange termijn te bepalen is een succesvolle bedrijfsstrategie onmisbaar. Daarbij is het van belang dat de bedrijfsstrategie wordt vertaald naar operationele plannen. Een bedrijfsstrategie geeft de juiste richting aan een organisatie en biedt handvatten bij besluitvormingsprocessen.

 

Bedrijfsstrategie bepalen

Een gedegen bedrijfsstrategie start met een scherpe analyse van jouw onderneming. Met een kritische blik naar binnen en een open mind naar buiten maken we de weg naar een beter resultaat helder. Onze aanpak helpt je om de juiste keuzes te maken voor jouw bedrijf. Met een duidelijk stappenplan, zodat je in korte tijd jouw strategie helder hebt. Zo bouw je aan een succesvollere onderneming op een hoger niveau.

 

Strategische verankering met een bedrijfsstrategie

Door de missie en visie voortdurend helder voor ogen te houden, realistische doelstellingen te formuleren en een gedegen strategisch plan op te stellen, wordt de operationele uitvoering van jouw bedrijfsstrategie beter verankerd in de organisatie. De dagelijkse hectiek zorgt er echter vaak voor dat de gekozen strategie niet meer voortdurend helder op het netvlies staat. Dit kan leiden tot onduidelijkheid, chaos en verkeerde keuzes. Met alle gevolgen van dien. Daarom is het van belang de strategische keuzes goed te verankeren binnen de organisatie middels Key Perfomance Indicatoren (KPI). Wij kunnen onze klanten hierbij blijven begeleiden door middel van management begeleiding of tijdelijk management.

 

Advies over bedrijfsstrategie als basis voor succesvol ondernemen

Wil je succesvoller worden door je bedrijfsstrategie aan te scherpen? En zoek je een sparringpartner in dit proces die kritisch met je meekijkt en je begeleidt? Wij helpen je graag. Benieuwd naar onze meerwaarde?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek met een van onze bedrijfsadviseurs.

Wil je zelf aan de slag met je eigen sterkte- en zwakteanalyse. Daarvoor hebben wij een bedrijfsscan ontwikkeld.

Je bedrijf groeit, maar hoe manage je de groei zodat er ook sprake is van een gecontroleerde groei.

Elk bedrijf onderscheidt zich op eigen wijze ten opzichte van de concurrent. Hoe is dat bij jouw bedrijf?

Ontdekken wat een goede bedrijfsstrategie voor jouw onderneming kan betekenen?