Bedrijfsstrategie - heldere koers voor de onderneming

Ondernemingsplan

Bijna iedere ondernemer herkent het wel: de waan van de dag vraagt veel aandacht. Werken in je bedrijf, dat doe je de hele dag. Maar tijd nemen om te werken áán je bedrijf is wel iets anders. Uit onderzoeken blijkt zelfs dat 80% van de MKB-ondernemers géén goed ondernemingsplan heeft. Veel MKB ondernemers hebben wel prognoses, maar dat is nog geen ondernemingsplan.

In slechts 17 weken tijd helpen wij mee aan een goed plan waarmee je klaar bent voor de toekomst!

Management begeleiding

Ondernemer hebben vaak een hele lijst vraagstukken om over na te denken. Maar daar is ook kennis en is expertise voor  nodig. Een buitenstaander kan een heldere blik geven; van buiten naar binnen kijken. Onze experts ondersteunen middels management coaching en begeleiding. We komen snel tot de kern van de zaak. Op deze manier is de ondernemer in staat sneller besluiten te nemen en het team team efficiënt aan te sturen.

Binnen CM&P is er altijd een partner die jouw bedrijf het beste begrijpt. Dat geeft rust.

Project- en interimmanagement

Is er binnen het bedrijf tijdelijk management nodig? Bijvoorbeeld vanwege

  • het uitvallen van een van de key-functionarissen
  • het implementeren van het ondenemingsplan
  • een opvolging waarvoor aanpassing en voorbereiding nodig is

Er zijn veel situaties waar tijdelijk extra management nodig is. Deze situaties vragen om een flexibele aanpak. CM&P heeft veel partners die ervaring hebben in het leiden van trajecten.

Bedrijfsstrategie bepalen

Om als ondernemer de koers voor de lange termijn te bepalen is een heldere bedrijfsstrategie onmisbaar. Deze geeft de juiste richting aan een organisatie en biedt handvatten bij besluitvormingsprocessen.

Strategische verankering in de organisatie

Door de missie en visie voortdurend helder voor ogen te houden, realistische doelstellingen te formuleren en een gedegen strategisch plan op te stellen, wordt de operationele uitvoering van jouw bedrijfsstrategie beter verankerd in de organisatie. De dagelijkse hectiek zorgt er echter vaak voor dat de gekozen strategie niet meer voortdurend helder op het netvlies staat. Dit kan leiden tot onduidelijkheid, chaos en verkeerde keuzes. Met alle gevolgen van dien. Vooral bij MKB-bedrijven zien wij dit vaak terug.

 

Ondernemingsplan-Dé basis voor een succesvolle weg omhoog

Stappenplan, weg omhoog, stap voor stap

Een duidelijk stappenplan, zodat je in korte tijd jouw strategie helder hebt. Zo bouw je aan een onderneming op een hoger niveau.

De partners van CM&P helpen je graag om jouw doelen te bereiken. Onze ondernemingsplan methodiek helpt om de juiste strategische keuzes te maken voor de middellange termijn. Wij geloven in gedeelde kennis en zijn graag jouw sparringpartner. Samen komen we tot een kwalitatief hoogwaardig ondernemingsplan, gebaseerd op een uitgebreide sterkte-zwakteanalyse van de onderneming. Zo krijgen we de plannen en de weg naar resultaat helder. Efficiënt samenwerken staat daarbij centraal: in ongeveer 17 weken schrijven wij samen met jou (en jouw staf) een duidelijk ondernemingsplan.

Heb je (tijdelijk) hulp nodig, bijvoorbeeld vanwege drukte of het wegvallen van een medewerker dan biedt management begeleiding of Project Management uitkomst. We zetten altijd de specialist in die het beste bij de vraagstelling past. Neem vrijblijvend contact met ons op. In overleg bekijken we wat het beste bij je past.

Nieuws over bedrijfsstrategie

4 punten die zeker in jouw businessplan moeten staan

Je bent geneigd om te denken dat het enige dat nodig is om een metamorfose te ondergaan van iemand die wil gaan ondernemen naar een [...]

MOVE: Beweging in je bedrijf – Sparren om te bewegen.

Behoefte aan groei en ontwikkeling Elke MKB onderneming heeft behoefte aan groei en ontwikkeling. Zonder groei komt een onderneming tot stilstand. Groei kan op diverse [...]

Trends in het MKB: Duurzaamheid

Een andere aanpak! Binnen CM&P gaan we graag met onze relaties in gesprek. Dat doen we uit oprechte interesse, maar vooral ook omdat we klanten [...]

Wat zijn de kenmerken en kwaliteiten van een ondernemer?

Niet iedereen is een geboren ondernemer. En dat is prima. Natuurlijk kun je bepaalde eigenschappen als ondernemer ontwikkelen, maar dat wil niet zeggen dat je […]

Deel deze pagina