Bedrijfsfinanciering

Bedrijfsfinanciering is er in allerlei soorten en maten en kan je een helpende hand bieden als je zelf niet de middelen hebt om een investering te doen.

Een bedrijf starten, een investering doen of een tekort aan werkkapitaal: er zijn meerdere redenen om te kijken naar bedrijfsfinanciering. Een nieuw bedrijf oprichten vraagt vaak veel van je eigen vermogen en zelfs goedlopende bedrijven moeten soms investeringen doen die veel geld vragen.

Dat geld heb je niet altijd zelf. Als je niet voldoende eigen vermogen hebt, maar wel wilt groeien is het een goed plan om op zoek te gaan naar financiering. Voor bedrijven zijn dat vaak lening-constructies, maar er zijn ook andere opties.

Met 30 vestigingen altijd in de buurt

Daarmee kunnen we een belofte waarmaken:
ondernemers adviseren ondernemers over ondernemen,
altijd dichtbij.

Het verkrijgen van bedrijfsfinanciering is niet altijd even makkelijk. Je moet rekening houden met allerlei geschreven en ongeschreven regels, terwijl je eigenlijk gewoon bezig wilt zijn met de groei van je bedrijf.

Wij kennen de wereld van banken en kredietverstrekkers en kunnen je helpen met contact leggen. Wij snappen dat deze partijen strenge regels hanteren en volledig geïnformeerd willen zijn. Daar kunnen we je bij ondersteunen. Een financieringsplan doet wonderen.

Door van tevoren of in een vroeg stadium al een financieringsplan op te stellen, loop je niet tegen onvoorziene problemen aan. Banken en kredietverstrekkers kunnen beter inschatten wat je plannen zijn en hoe je die plannen gaat uitvoeren. Dat zorgt voor vertrouwen.

Veel mensen dromen over het starten van een eigen onderneming, maar onderschatten dat het best lastig kan zijn. In onze ogen hebben starters daarom meer nodig dan alleen maar een startkapitaal. Bij Claassen, Moolenbeek en Partners doen we daarom ook aan startersbegeleiding.

Tijdens onze startersbegeleiding krijg je hulp op een aantal gebieden:

  • Het schrijven van een ondernemingsplan
  • Het opzetten én onderhouden van je bedrijfsstrategie
  • De financiën

Deze drie gebieden vormen de basis van jouw succesvolle onderneming.

Als het mis gaat met je bedrijf schakel je graag deskundige hulp in. Ook in deze gevallen kunnen wij je helpen.

Bij een herstructurering pas je de inrichting van je bedrijf aan. Dit kan gebeuren vanwege fiscale redenen, maar ook vanuit jouw groeipotentie of toekomstverwachtingen. Het hoeft dus niet altijd een negatieve stap te zijn!

Mocht er sprake zijn van een crisissituatie, is het vooral belangrijk dat er snel en vakkundig wordt gehandeld. Onze ervaring leert dat ondernemers die problemen hebben op het gebied van liquiditeit daar niet altijd op eigen kracht weer uit komen. Een herstructureringsplan kan dan hulp bieden.

Realiseer je plannen met een bedrijfsfinanciering

Welke plannen je ook hebt, met de juiste financiering kun je deze plannen realiseren. Wij helpen je graag om je weg te vinden en je te koppelen aan een van onze partners bij jou in de buurt. Onze partners zijn allemaal zelfstandig ondernemer en werken als bedrijfsconsultant.

Heb je vragen over bedrijfsfinanciering? Neem dan contact met ons op.

 

Bedrijfsadviseurs van CM&P

Voor veel banken en kredietverstrekkers is het vooral belangrijk dat je als bedrijf de rente en de aflossing van het krediet kunt betalen. Weet je niet zeker of je er financieel gezien uitkomt? Overleg dan met één van onze bedrijfsadviseurs.

Onze adviseurs kijken niet alleen naar het financiële plaatje, maar helpen je ook met het bepalen van je bedrijfsstrategie. Ben je al langer bezig als ondernemer? Onze adviseurs kunnen je ook helpen bij bedrijfsfinanciering voor een overname.

 

Welke soorten bedrijfsfinanciering zijn er?

Afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken zijn er verschillende soorten financieringen. Van langlopende kredieten waar je doorlopend gebruik van kunt maken tot een eenmalige zakelijke lening. Er zijn vier vormen van bedrijfsfinanciering waar je gebruik van kunt maken, die allemaal passen bij een ander soort doel.

 

1. Zakelijke lening

Een zakelijke lening sluit je af bij een bank en helpt je met het doen van een investering bij een bestaand bedrijf, of het oprichten van een nieuw bedrijf. Je kunt een zakelijke lening ook gebruiken voor grote aankopen zoals bedrijfswagens of techniek. Bedrijfsfinanciering voor een pand komt ook vaak voor.

Een zakelijke lening los je, met de rente, af over een vooraf afgesproken aantal jaren. De looptijd van een zakelijke lening is vaak afhankelijk van de grootte van je investering.

 

2. Zakelijk krediet

Een zakelijk krediet is meer bedoeld als werkkapitaal en verschilt dus van een zakelijke lening. Een krediet heeft vaak een looptijd van korter dan één jaar en kun je meestal ieder moment ook weer opzeggen. Dit is bijvoorbeeld handig bij een tekort aan werkkapitaal als je voorraden hebt die sneller de deur uit gaan dan debiteuren kunnen betalen.

 

3. Zakelijk leasen

Als bedrijfseigenaar is het niet altijd noodzakelijk om alles te kopen. Producten zoals transportmiddelen of peperdure machines kun je ook huren. Bij een leaseovereenkomst word je geen eigenaar van het product, maar betaal je de eigenaar een bedrag per maand om het te mogen gebruiken. Voor de korte termijn is dat een stuk goedkoper dan zelf aanschaffen.

 

4. Risicodragend kapitaal of crowdfunding

Bij deze soorten financiering ga je geen samenwerking met een bank aan. Crowdfunding wint de laatste jaren aan populariteit. Vooral producten die grote groepen mensen aanspreken zijn interessant voor een crowdfunding. Bij crowdfunding investeren meerdere particulieren een klein bedrag in jouw idee of product. Je haalt dus eigenlijk een grote groep mensen over om een (klein) bedrag te investeren in jouw bedrijf.

Waar je bij een crowdfunding met een grote groep mensen in zee gaat, komt risicodragend kapitaal vaak van één partij. Risicodragend kapitaal wordt ook wel durfkapitaal genoemd: iemand investeert in een bedrijf waarvan de toekomst nog niet vastligt.

Je doet in beide gevallen een beroep op particulieren en particuliere investeerders. Dat is ook een van de valkuilen van deze vorm van financiering: je moet goed weten met wie je in zee gaat.

Ieder bedrijf is anders. Daarom is bedrijfsfinanciering altijd maatwerk. Jouw situatie is misschien in brede lijnen vergelijkbaar met andere bedrijven, maar op detailniveau is ieder bedrijf weer anders. We kunnen je ook in deze speciale gevallen helpen aan partners die niet schrikken van een unieke of bijzondere financieringsvraag.

 

Bedrijfsfinanciering in elke fase

Bij financiering denken veel mensen vooral aan de startersperiode, maar er zijn veel meer momenten waarop je financiering nodig kan hebben. Het opstarten van een bedrijf kost inderdaad vaak veel geld, waardoor een zakelijke lening van pas komt, maar ook volwassen bedrijven hebben soms geld nodig.

Wij zien bij onze klanten vaak drie verschillende momenten waarop bedrijfsfinanciering onmisbaar is.

Doe de Quickscan

Al een idee van gewenste investering en financiering?

Na een 4 – tal vragen een snel inzicht in de financiële mogelijkheden.

Vrijblijvend advies

Wil je advies van een betrokken adviseur?

Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Bedrijfsfinanciering: CM&P helpt!

Onze adviseurs begrijpen aan de ene kant de situatie waar jij met je bedrijf in zit, maar kunnen als externe speler ook ingrijpend optreden. Ze maken een actieplan voor je en gaan ook op zoek naar financiers.

Plannen maken is één ding, maar om een bedrijf ook voor de lange termijn veilig te stellen is het belangrijk dat de plannen ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. Daarom helpen we niet alleen met de bedrijfsfinanciering, maar ook met de implementatie van de gemaakte plannen. Zo kun jij terugvallen op onze kennis en praktijkervaring.

Advies inwinnen over bedrijfsfinanciering

Financiële vraagstukken kunnen best ingewikkeld zijn, waardoor je het overzicht kunt kwijtraken. Het berekenen van bedrijfsfinanciering bijvoorbeeld: hoe weet je nu zeker hoeveel geld je nodig hebt? Je moet ook rekening houden met de rente van je bedrijfsfinanciering, omdat je die ook moet kunnen betalen. Er zijn dus behoorlijk wat onderwerpen waar je over na moet denken.

Gelukkig kun je onze experts om advies vragen. Onze bedrijfsadviseurs helpen je graag!

Lees hieronder meer over bedrijfsfinanciering:

Vastgoed

Vastgoed

Vastgoed financieren. Dat lijkt simpel! “Gewoon” een bedrijfshypotheek en klaar ben je. Vaak kan het eenvoudig zijn. Je huisbankier kan je uitstekend helpen. De traditionele banken financieren ook heel veel MKB bedrijven. Er zijn echter verrassende alternatieven.

Crowdfunding

Crowdfunding starten. Het begrip was nog niet zo lang geleden geheel onbekend. Zeker als je een aansprekend product op de markt brengt heeft crowdfunding voordelen. Het is ook een vorm met valkuilen. Weet met welke partij je in zee gaat.

Off-balance

Off-balance

Het voelt als een bezit…. toch is het van een ander. Het staat vaak niet op je balans en toch is het een belangrijk middel om je doelen te bereiken. Natuurlijk denk je hierbij aan factoring of lease. We vertellen je er graag meer over off balance financiering.

Werkkapitaal

Werkkapitaal

Je hebt voorraden die snel de deur uit gaan.
Je hebt debiteuren. Die betalen snel.
Maar jij bent sneller!
Je wilt sneller zijn….

Heb je echt snel, kortstondig geld nodig?
Dan zijn er zeker oplossingen. Inmiddels kennen we naast de banken heel veel gespecialiseerde partijen. We kennen er veel die we als goed én snel beoordelen. We brengen je graag met hen in contact. Meer over werkkapitaal.

De belangrijkste financier voor je onderneming is de “traditionele bank”.

Zij willen een goed plan graag financieren.

Afhankelijk van je vraag, de ontwikkelingen in de markt, de situatie in je bedrijf en vooral de onderbouwing van je plannen. Ook jouw huisbankier kan vaak meer dan je denkt.

Met welke bank je ook zaken doet, wij weten de weg, hun denkwijze, hun acceptatie beleid.

Bijzonder en langere termijn

Denk je dat jouw situatie uniek en bijzonder is…. Omdat je het geld lang nodig hebt, of omdat het bedrag maar “klein” is, of je plannen zijn veelbelovend maar pril? Je ziet je kansen bij een bijzonder overname, maar hoe krijg je dat gefinancierd?

Natuurlijk ben je uniek én bijzonder! Daar horen ook ander unieke en bijzondere financieringspartijen bij.

We weten de weg, we hebben de contacten. Stel je bijzondere en unieke vraag gerust aan een van onze partners.

Deskundig advies

Hulp nodig bij je bedrijfsfinanciering?

Onze adviseurs staan je graag te woord met deskundig advies.