Realiseer je plannen met een bedrijfsfinanciering
Welke plannen je ook hebt, met de juiste financiering kun je deze plannen realiseren. Wij helpen je graag om je weg te vinden en je te koppelen aan een van onze partners bij jou in de buurt. Onze partners zijn allemaal zelfstandig ondernemer en werken als bedrijfsconsultant.
Heb je vragen over bedrijfsfinanciering? Neem dan contact met ons op.
Bedrijfsadviseurs van CM&P
Voor veel banken en kredietverstrekkers is het vooral belangrijk dat je als bedrijf de rente en de aflossing van het krediet kunt betalen. Weet je niet zeker of je er financieel gezien uitkomt? Overleg dan met één van onze bedrijfsadviseurs.
Onze adviseurs kijken niet alleen naar het financiële plaatje, maar helpen je ook met het bepalen van je bedrijfsstrategie. Ben je al langer bezig als ondernemer? Onze adviseurs kunnen je ook helpen bij bedrijfsfinanciering voor een overname.
Welke soorten bedrijfsfinanciering zijn er?
Afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken zijn er verschillende soorten financieringen. Van langlopende kredieten waar je doorlopend gebruik van kunt maken tot een eenmalige zakelijke lening. Er zijn vier vormen van bedrijfsfinanciering waar je gebruik van kunt maken, die allemaal passen bij een ander soort doel.
1. Zakelijke lening
Een zakelijke lening sluit je af bij een bank en helpt je met het doen van een investering bij een bestaand bedrijf, of het oprichten van een nieuw bedrijf. Je kunt een zakelijke lening ook gebruiken voor grote aankopen zoals bedrijfswagens of techniek. Bedrijfsfinanciering voor een pand komt ook vaak voor.
Een zakelijke lening los je, met de rente, af over een vooraf afgesproken aantal jaren. De looptijd van een zakelijke lening is vaak afhankelijk van de grootte van je investering.
2. Zakelijk krediet
Een zakelijk krediet is meer bedoeld als werkkapitaal en verschilt dus van een zakelijke lening. Een krediet heeft vaak een looptijd van korter dan één jaar en kun je meestal ieder moment ook weer opzeggen. Dit is bijvoorbeeld handig bij een tekort aan werkkapitaal als je voorraden hebt die sneller de deur uit gaan dan debiteuren kunnen betalen.
3. Zakelijk leasen
Als bedrijfseigenaar is het niet altijd noodzakelijk om alles te kopen. Producten zoals transportmiddelen of peperdure machines kun je ook huren. Bij een leaseovereenkomst word je geen eigenaar van het product, maar betaal je de eigenaar een bedrag per maand om het te mogen gebruiken. Voor de korte termijn is dat een stuk goedkoper dan zelf aanschaffen.
4. Risicodragend kapitaal of crowdfunding
Bij deze soorten financiering ga je geen samenwerking met een bank aan. Crowdfunding wint de laatste jaren aan populariteit. Vooral producten die grote groepen mensen aanspreken zijn interessant voor een crowdfunding. Bij crowdfunding investeren meerdere particulieren een klein bedrag in jouw idee of product. Je haalt dus eigenlijk een grote groep mensen over om een (klein) bedrag te investeren in jouw bedrijf.
Waar je bij een crowdfunding met een grote groep mensen in zee gaat, komt risicodragend kapitaal vaak van één partij. Risicodragend kapitaal wordt ook wel durfkapitaal genoemd: iemand investeert in een bedrijf waarvan de toekomst nog niet vastligt.
Je doet in beide gevallen een beroep op particulieren en particuliere investeerders. Dat is ook een van de valkuilen van deze vorm van financiering: je moet goed weten met wie je in zee gaat.
Ieder bedrijf is anders. Daarom is bedrijfsfinanciering altijd maatwerk. Jouw situatie is misschien in brede lijnen vergelijkbaar met andere bedrijven, maar op detailniveau is ieder bedrijf weer anders. We kunnen je ook in deze speciale gevallen helpen aan partners die niet schrikken van een unieke of bijzondere financieringsvraag.
Bedrijfsfinanciering in elke fase
Bij financiering denken veel mensen vooral aan de startersperiode, maar er zijn veel meer momenten waarop je financiering nodig kan hebben. Het opstarten van een bedrijf kost inderdaad vaak veel geld, waardoor een zakelijke lening van pas komt, maar ook volwassen bedrijven hebben soms geld nodig.
Wij zien bij onze klanten vaak drie verschillende momenten waarop bedrijfsfinanciering onmisbaar is.