< p>

Bedrijfsovername - Bedrijf kopen, verkopen of de waarde bepalen
Bedrijfsovername

Een bedrijf overnemen of je bedrijf verkopen?

Om dat succesvol te realiseren is er een goed plan nodig. Er zijn heel veel verschillende soorten en vormen van overname. Trouwens ook van bedrijfswaardering en prijsbepaling. We helpen je graag in je zoektocht. We kennen de weg. Vind een bedrijfsovernameadviseur bij jou in de buurt.

Met 30 vestigingen altijd in de buurt

Daarmee kunnen we een belofte waarmaken:
ondernemers adviseren ondernemers over ondernemen,
altijd dichtbij.

Bedrijf verkopen

De ondernemer en de onderneming. Vaak zijn het twee zaken in één. Bij het MKB komt heel vaak de vraag: “Wat gebeurt er met mijn bedrijf, na mijn afscheid?” “Wordt het een familie overdracht , of een externe verkoop?” Ons advies is in beide gevallen: begin er tijdig aan! Twee jaar voorbereiding is echt niet te veel.

Bedrijf kopen

Wetenschappelijk onderzoek hebben we er niet naar gedaan, maar we weten zeker dat vaak na de aankoop van een bedrijf de gewenste synergie effecten uit blijven. Hoe kun je dat voorkomen? Door een goed gedegen stappenplan! Dat begint lang voordat je de onderhandelingen ingaat. Wij kunnen je hierin begeleiden.

Bedrijfswaardering

Wat is mijn bedrijf waard? Of is de gevraagde prijs juist?

Het antwoord ligt bij de argumenten. Natuurlijk: cijfers geven inzicht geven.
Een bedrijf waarderen is echter een vak apart. Met onze professionals krijg je snel inzicht.

Wanneer koop je een bedrijf / ga je over tot een bedrijfsovername?

Bedrijfsovername

BedrijfsovernameIedere bedrijfsovername is uniek. Wil jij je bedrijf verkopen of sta je juist op het punt om een bedrijf te kopen? Heb jij je zaakjes helemaal op orde? Een overnameproces kan namelijk lang duren en het dient zorgvuldig te gebeuren. Het gaat om grote belangen. Wij helpen je om het optimale te bereiken.

Bedrijf kopen

  • Groei realiseren door het kopen van een bedrijf
  • Of versneld starten met een management buy-in (wanneer iemand zich inkoopt in een ‘vreemd’ bedrijf).
  • Of een management buy-out (wanneer iemand zich inkoopt bij het bedrijf waar hij al werkt, aandeelhouder is of familie van de eigenaar is).

De specialisten van CM&P hebben ruime ervaring in elke situatie. Dankzij ons uitgebreide netwerk vinden we het bedrijf die het beste bij jouw wensen aansluit.

Bedrijf verkopen

Ooit komt het moment dat je ‘de zaak’ gaat verkopen. Je kunt jouw bedrijf in zijn geheel of deels verkopen. Een opvolger kan bijvoorbeeld geleidelijk het bedrijf overnemen. Daarbij ga je natuurlijk niet over één nacht ijs. Het bedrijf verkopen doe je waarschijnlijk maar één keer in je leven.Je krijgt te maken met emotionele en rationele beslissingen. Neem ruim de tijd voor dit proces. Het is eerder een proces van jaren dan van maanden.

Wij helpen om de uitgangspunten helder te krijgen. Dit vereenvoudigt het proces. Bij het begeleiden van de verkoop van bedrijven komt namelijk veel kijken. Juridische & bedrijfseconomische aspecten, de waardering, de juiste prijs, maar ook timing én tactiek. Laat je daarom begeleiden door de ervaren overname adviseurs van CM&P. Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan.

Bekijk hier een selectie uit ons overzicht van Vraag en Aanbod bedrijven.

Vrijblijvend gesprek

Wilt u begeleiding van een betrokken adviseur? Vul dan dit formulier in. Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op.

Bekijk hier een selectie uit ons overzicht van Vraag en Aanbod bedrijven.

Gratis White Paper

9 tips bij bedrijfsovername