Bedrijfsovername - afbouwen onderneming of optie voor groei

"De juiste fasering cruciaal"

Bedrijf verkopen

De ondernemer en de onderneming. Vaak zijn het twee zaken in één. Bij het MKB komt heel vaak de vraag: “Wat gebeurt er met mijn bedrijf, na mijn afscheid?” “Wordt het een familie overdracht , of een externe verkoop?” Ons advies is in beide gevallen: begin er tijdig aan! Twee jaar voorbereiding is echt niet te veel.

"Met stappen- plan naar succes"

Bedrijf kopen

Wetenschappelijk onderzoek hebben we er niet naar gedaan, maar we weten zeker dat vaak na de aankoop van een bedrijf de gewenste synergie effecten uit blijven. Hoe kun je dat voorkomen? Door een goed gedegen stappenplan! Dat begint lang voordat je de onderhandelingen ingaat. Wij kunnen je hierin begeleiden.

"Onder- handelen met resultaat"

Bedrijfswaardering

Wat is mijn bedrijf waard? Of wat wil ik betalen voor een bedrijf?

Het antwoord ligt vaak in de argumenten. Natuurlijk: cijfers kunnen inzicht geven. Maar resultaten uit het verleden…. Bedrijfswaarderen is een vak apart. Binnen onze organisatie hebben we meerdere professionals die je snel een inzicht kunnen geven.

Ondernemers die willen groeien, kunnen dit vanuit strategisch oogpunt ook realiseren door een ander bedrijf over te nemen. Of wellicht wilt u starten met ondernemen door een bedrijfsovername of wilt u zich “inkopen”?

 

BEDRIJF KOPEN

Groei kunt u ook realiseren door een bedrijfsovername. Versneld starten kan door middel van een management buy-in (wanneer u zich inkoopt in een ‘vreemd’ bedrijf), of een management buy-out (wanneer u zich inkoopt bij het bedrijf waar u al werkt, aandeelhouder of familie van de eigenaar bent). De specialisten van CM&P hebben ruime ervaring met het begeleiden bij het kopen van een bedrijf en adviseren u graag. Dankzij ons uitgebreide netwerk, kunnen we kijken wat het beste bij uw wensen aansluit en u voorzien van een advies op maat.

 

BEDRIJF VERKOPEN

Ooit komt het moment dat u uw bedrijf gaat verkopen. U kunt uw bedrijf in zijn geheel of deels verkopen. Een opvolger kan bijvoorbeeld geleidelijk het bedrijf overnemen. Daarbij gaat u natuurlijk niet over één nacht ijs. Uw bedrijf verkopen doet u waarschijnlijk maar één keer in uw leven. Belangen binnen de familie spelen hierbij vaak een grote rol, waarbij u te maken krijgt met emotionele en rationele beslissingen. Neem ruim de tijd voor dit proces. Het is eerder een proces van jaren dan van maanden.

Wij helpen u ervoor te zorgen dat de uitgangspunten helder zijn. Dit vereenvoudigt het proces. Bij het begeleiden van de verkoop van bedrijven komt veel kijken. Juridisch, bedrijfseconomisch, de waardering, de juiste prijs, maar ook timing en tactiek. Laat u daarom begeleiden door de ervaren overname adviseur van CM&P. Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan of bekijk onze casussen.

 

Bekijk hier een selectie uit ons overzicht van Vraag en Aanbod bedrijven.

Of bekijk de video hieronder over onze begeleiding bij bedrijfsoverdracht.

Bedrijfsoverdrachtnieuws

Deel deze pagina