< p>

Financieringsplan opstellen - Claassen, Moolenbeek en Partners

Financieringsplan

De betekenis van een financieringsplan

Een financieringsplan geeft antwoord op de vraag hoe je een voorgenomen investering gaat financieren. Om te kunnen voorzien in een vermogensbehoefte maak je een financieringsplan.

Natuurlijk zijn er andere mogelijkheden om de liquiditeitspositie of cash flow te verbeteren, waardoor minder of geen krediet nodig is.

Onze hulp bij het opstellen van een financieringsplan

Natuurlijk heb je plannen voor de toekomst. Om deze plannen te verwezenlijken is vaak een (externe) financiering nodig. De banken, en ook andere kredietverstrekkers, willen volledig en juist geïnformeerd worden. Daarnaast wil jij snel mogelijk duidelijkheid of de financiering wordt verstrekt en tegen welke condities. Onze dienstverlening met betrekking tot het maken van een financieringsplan, helpt hierbij.

Uit ervaring weten wij dat vaak pas in een laat stadium aan een passende financiering van een beleidsbeslissing wordt gedacht. Het idee is dan vaak al ontwikkeld en soms is er zelfs al tot koop of uitvoering van de plannen besloten. Wanneer dan de financiering niet mogelijk blijkt te zijn of de investering moet worden aangepast aan de financieringsmogelijkheden, is al veel tijd en geld verloren gegaan.

Tegenwoordig speelt bancair krediet nog steeds een belangrijke rol, alternatieve financieringen zijn echter steeds meer in trek.

CM&P helpt je bij het vinden van de juiste gelden. Lees hierover meer onder onze casussen: alternatief kapitaal. Een financieringsplan opstellen, heeft meerwaarde. Het gaat zeker niet alleen om het laagste of goedkoopste tarief te krijgen. CM&P heeft samenwerkingsvormen en/of intensieve contacten met landelijke organisaties die de financierbaarheid van het MKB stimuleren. Daarbij horen:

  • alle banken
  • de meeste Commercial Finance maatschappijen
  • crowdfunding-platformen
  • informals
  • nieuwe partijen die vaak gelieerd zijn aan institutionele beleggers (zoals NEOS, Riverbank en Caple (voor leningen van €500k – € 10M)).

CM&P is geassocieerd lid van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen.

Gratis adviesgesprek

Maak gebruik van een gratis advies / kennismakingsgesprek. Ontdek hoe ook u succesvol(ler) kunt ondernemen….

Hulp nodig?

Financieringsbehoefte? 95% van de financieringsaanvragen die door ons worden ingediend worden door financiers gehonoreerd.
Meer weten over financieringsplannen? Neem dan contact met ons op.

Overname adviseur

Nieuwsbrief CM&P