Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Financieringsplan

Een financieringsplan opstellen heeft meerwaarde

Financiering verkrijgen ingewikkeld? Je hebt ambitieuze plannen voor de toekomst. Je gelooft in je zaak. Maar hoe breng je dat geloof over aan financiers? Banken en andere kredietverstrekkers willen volledig geïnformeerd worden. Ze zijn veeleisend. En jij wilt zo snel mogelijk duidelijkheid of de financiering wordt verstrekt en tegen welke condities. Ons financieringsplan helpt hierbij.

 

Wat is een financieringsplan en wat staat er in?

Een financieringsplan maak je allereerst voor jezelf. Het geeft antwoord op de vraag hoe groot de voorgenomen investering is en hoeveel financiering je nodig hebt voor je bedrijf. Als je dat in kaart hebt, kun je met behulp van dit plan financiers vinden die jou plannen willen financieren. In het plan staat wat je nodig hebt, hoe je de financiering kan betalen (rente) en ook weer terug kan betalen. Daarnaast staat er in een financieringsplan ook een omschrijving van jouw onderneming en waar de kansen en bedreigingen liggen (externe analyse). De financier is ook nieuwsgierig naar de sterke en zwakke punten van de onderneming. Een financieringsplan is niet alleen cijfermatig maar geeft ook een goed beeld van de onderneming en het onderscheidend vermogen. Heb je al een strategisch plan dan is dit een goede basis voor het financieringsplan.

 

Waarom maak je een financieringsplan?

Een financieringsplan maak je als ondernemer om twee redenen. De eerste om zelf goed in beeld te hebben of de voorgenomen investering gefinancierd kan worden. Maar anderzijds ook om te onderzoeken dat de voorgenomen investering niet de continuïteit van de onderneming in gevaar brengt, door bijvoorbeeld te hoge financieringslasten.

 

Hoe wordt de voorgenomen investering gefinancierd?

Het financieren van de voorgenomen investering(en) kan op verschillende manieren. Het is van belang dat de gekozen bedrijfsfinanciering bij de investering, maar ook bij de onderneming past. Het moet de groei van de onderneming niet in de weg staan. Het moet juist de flexibiliteit behouden zodat toekomstige investeringen ook mogelijk blijven. De gemaakte keuzes worden kenbaar gemaakt aan de financier middels het financieringsplan.

 

Proces financieringsplan opstellen

Om tot een financieringsplan te komen gaan we stap voor stap met elkaar aan de slag. Hieronder geven we het proces weer.

Vaststellen of de financiering haalbaar is en gefinancierd kan worden.

Om de investering goed te presenteren bij de financiers wordt een financieringsplan opgesteld wat een totaal beeld geeft van de onderneming en wat de kansen zijn met de investering.

Aan de hand van het financieringsplan wordt de financieringsvraag samen met jou aan financiers gepresenteerd. Daarbij zullen wij jou ook adviseren welke financier de meest passende bedrijfsfinanciering aanbiedt.

Advies financieringsplan

CM&P helpt je bij het vinden van de juiste financiering. Lees onze casussen om hier een beter beeld van te krijgen. Een financieringsplan opstellen, heeft meerwaarde. Het gaat niet alleen om het laagste tarief, maar ook om de voorwaarden en flexibiliteit.

Financieringsbehoefte?

95% van de financieringsaanvragen die door ons worden ingediend worden door financiers gehonoreerd.
Meer weten over financieringsplannen?