< p>

Bedrijf verkopen - Claassen, Moolenbeek en Partners

Bedrijf verkopen

Een bedrijf verkopen is een operatie

Een bedrijf beginnen is een onderneming; een bedrijf verkopen is een operatie. U heeft een eigen onderneming. Wellicht zelf opgestart, wellicht overgenomen. Op een gegeven moment neemt u de beslissing om een bedrijfsonderdeel of uw gehele bedrijf te verkopen.

Wat zijn de mogelijkheden, wat zijn de valkuilen, waar moet u aan denken, wie zijn uw adviseurs en hoe vindt u kopers? Claassen,Moolenbeek&Partners is al jaren actief in de begeleiding bij het aan- en verkopen van bedrijven.

Naast deze ervaring hebben veel CM&P-partners ook de juiste kennis en kunde. Zij zijn ingeschreven in het Register Adviseur Bedrijfsopvolging (RAB) of zijn Register Valuator (titel RV).

Klik hier voor een overzicht van Vraag en Aanbod bedrijven.

Video bedrijfsoverdracht:

We onderscheiden 3 belangrijke stappen in het proces van het verkopen van uw bedrijf:

De voorbereiding op het verkopen van uw bedrijf

Neem ruim de tijd voor de voorbereiding. De voorbereiding voor het verkopen van uw bedrijf kost veel tijd, vaak zelfs meerdere jaren. Hierin dient u zich vragen te stellen over de aantrekkelijkheid van uw bedrijf maar ook zeker over het feit of u uw bedrijf wel écht wilt verkopen. Deze vragen zijn lastig te beantwoorden.

Daarnaast moet het bedrijf verkoopklaar gemaakt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de organisatie, financiën en de verkoopwaarde.

verkoop bedrijf

De Transactie bij het verkopen van uw bedrijf

De fase na het verkopen van uw bedrijf

In deze fase dient u onder andere uw relaties te informeren, maar u dient vooral te zorgen dat het vlot verloopt. Als ondernemer/DGA gaat u vaak een andere periode van het leven in. De praktijk wijst uit dat veel ondernemers het ondernemen toch niet goed kunnen laten. Meestal vindt men de rendementen op spaar- en beleggingsrekeningen aan de magere kant. Reden om delen van het geld te gebruiken om te participeren in (kleinere) ondernemingen. Over de DO’s en DON’T kan een buitenstaander u enorm helpen.

Hulp nodig?

Denk tijdig na over de (on)mogelijkheden van de verkoop van uw bedrijf. Ga een verhelderend gesprek met ons aan. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Gratis adviesgesprek

Maak gebruik van een gratis advies / kennismakingsgesprek. Ontdek hoe ook u succesvol(ler) kunt ondernemen….

Overname adviseur

Nieuwsbrief CM&PHaal jij het maximale uit je bedrijf bij overname?

“Bedrijven met een lage EBITDA (winst voor rente, belasting en afschrijvingen) leveren bij overname minder op dan bedrijven met een hoge EBITDA.” Klinkt dit misschien [...]

Management buy out (MBO); wat is het en wat zijn de tips?

Stel: je wilt het bedrijf, waar je al jarenlang met de scepter zwaait, overnemen. Je ziet groeimogelijkheden. Je kent het bedrijf door en door. Je [...]

Persbericht: samenwerking bedrijventekoop.nl en Virtual Vaults

Zoek de juiste match bij bedrijfsovername Bedrijventekoop.nl en Virtual Vaults hebben een samenwerkingsverband gesloten. De grootste bedrijfsovernamesite van Nederland wordt daarmee gekoppeld aan de grootste [...]