< p>

Financiering onder tijdsdruk - Claassen, Moolenbeek en Partners

Financiering onder tijdsdruk

Deel deze pagina

10 oktober 2016We kwamen met deze klant in gesprek na een introductie van een bestaande klant. Duidelijk was dat er snel geschakeld moest worden.

Ons CM&P-kantoor in Assen begeleidt sinds die introductie een middelgrote onderneming uit het Noorden van het land.

De situatie: tijdsdruk – financiering is SNEL nodig.

Door het faillissement bij een grote klant is bij dit bedrijf een acuut liquiditeitsprobleem ontstaan.

Na een korte analyse van de situatie bleek de lopende rekening courant faciliteit bij de bank uitsluitend gebaseerd te zijn op het pand als zekerheid en er bestond nog een mogelijkheid om iets met de debiteuren te doen. Er was sprake van een forse overwaarde van het pand. Dus vermogen genoeg, maar een tekort aan liquiditeiten. Haast was wel geboden want voor een aantal crediteuren was inmiddels de maat vol en de dreigingen met faillissementsaanvragen waren omgezet in een concrete rechtszaak die over één week zou dienen.

De huisbankier wilde wel in gesprek, maar een afspraak maken lukte niet binnen één week, laat staan het komen tot een bancaire oplossing. Factormaatschappijen gaven aan graag mee te werken, maar ook daar was de doorlooptijd van eerste gesprek tot het daadwerkelijk realiseren van werkkapitaal minimaal drie tot vier weken.

Als specialist op gebied van mkb-financieringen weet ons kantoor te Assen snel alle alternatieve financieringsvormen te vinden.

WWW.FACTUURVOLDAAN.NL

Met ‘Voldaan’ (zie www.factuurvoldaan.nl) is de oplossing snel geregeld.  Door facturen te verkopen aan ‘Voldaan’ konden debiteuren binnen drie werkdagen omgezet worden in geld, inclusief de eerste contacten en het regelen van de nodige handtekeningen op contracten. De service en ondersteuning van ‘Voldaan’ is ouderwets goed en persoonlijk.

Voldaan is niet de goedkoopste oplossing in de markt, maar door de snelheid is het faillissement wel voorkomen. Voor het vinden van de juiste oplossing is prijs dus zelden het belangrijkste aspect.

Bovendien blijft de flexibiliteit bestaan om de debiteuren uiteindelijke mee te nemen in een definitieve oplossing. De ondernemer beslist namelijk zelf welke facturen maandelijks worden aangeboden en kan daarmee dan ook elk moment weer stoppen.

EEN SUCCESVOLLE TOEKOMST

Op deze wijze heeft CM&P met de ondernemer doorlooptijd gecreëerd om een structurele faciliteit met de huisbankier te regelen. Tevens merkte de ondernemer de grote toegevoegde waarde van de onafhankelijke vertrouwenspersoon. Iemand waarmee frequente wordt gespard (managementondersteuning). Niet alleen over de financiële situatie, maar ook op gebied van strategie. Want het is plezierig dat men uit de penibele situatie kwam; voorkomen is altijd beter dan genezen.