< p>

Samenwerken goede adviseur zorgt voor bundeling expertises

Financiering Action Works binnen 4,5 uur – interview Wim van Groningen

Deel deze pagina
Geschreven door: Waldy van de Walle MSc RAB
15 december 2016Interview met Wim van Groningen, eigenaar van uitzendbureau Action Works BV in Vlissingen.

Vanaf 1990 is Wim van Groningen werkzaam in de uitzendbranche als manager en directeur. Na de fusie van de organisatie waar hij werkzaam was, is hij actief geworden als zelfstandig managementadviseur voor MKB uitzendbureaus.

‘Samenwerken met een goede adviseur zorgt voor bundeling van verschillende expertises, welke het resultaat zeker ten goede komt!’

Waarom heeft u deze investering gedaan?

In mijn rol als adviseur kwam in contact met de eigenaren van twee uitzendbureaus in Vlissingen. Na het opstellen van een verbeterplan gaven de eigenaren aan dat hun voorkeur lag bij het afstoten van de uitzendactiviteiten. Ik heb toen één van de bedrijven, Action Works BV, overgenomen en dit samengevoegd met de activiteiten van het tweede bedrijf.

De investering betreft de overeengekomen koopsom en de investering in kwaliteitsverbetering van automatisering en wagenpark. Daarnaast investeren we in een nieuwe huisstijl en website om daarmee onze aanwezigheid in de markt te onderstrepen. Action Works kan zich nu ontwikkelen tot een toonaangevende uitzendorganisatie in de foodsector in Zuidwest-Nederland.

Hoe bent u bij CM&P terechtgekomen? En bij Waldy?

Ik kende Waldy enigszins vanuit netwerkactiviteiten in Zeeland. Bij het maken van de plannen bleek al snel dat er een externe financier nodig was. Ook bleek al snel dat het niet vanzelfsprekend was dat de huisbankier de plannen wilde financieren. Er ontstond behoefte aan een onafhankelijk adviseur. Dat is Waldy geworden, mede omdat hij is aangesloten bij CM&P.

Wat was uw gevoel na de eerste kennismaking?

Mij werd duidelijk dat Waldy veel kennis van zaken heeft en heldere afspraken maakt.

Wat was opvallend tijdens de samenwerking?

De expertise van Waldy op het gebied van waardebepaling van het overgenomen bedrijf is erg belangrijk gebleken.

Waarom zou u externe hulp ook anderen aanbevelen?

Een goede externe adviseur is ook kritisch. Daar wordt een bedrijfsplan alleen maar beter van. Financiers nemen je serieuzer wanneer je bijgestaan wordt door een externe adviseur. Wanneer je je eigen plan moet ‘verdedigen’ bij een financier ben je de slager die zijn eigen vlees keurt.

Over de auteur

Waldy van de Walle MSc RAB FJ / BV

Waldy is zeer ervaren in het begeleiden van financieringsaanvragen. Zowel bancaire aanvragen als ook aanvragen via alternatieve financieringen. Daarnaast is Waldy crowdfundbemiddelaar bij GeldvoorElkaar.nl. In opdracht van Geldvoorelkaar.nl helpt hij de accountants, administratiekantoren en financieel adviseurs bij het opstellen en begeleiden van een financieringsaanvraag.

Je kunt hem bereiken op: 06 – 30 41 56 41 of via mail waldy.vandewalle@cmenp.nl