Zoeken
Close this search box.
Zoeken
Close this search box.

Verkoop onderneming: indoor speeltuin

Deel deze pagina
Geschreven door: Paul van Beek RAB
10 juni 2017De eigenaar van een indoor speeltuin had een lastig dilemma. Vanwege familieomstandigheden kwam vorig jaar de zaak van zijn schoonvader in beeld. Die zaak zou zonder opvolging volledig komen te vervallen. Het idee rees om deze stabiele, goed lopende zaak over te nemen. Maar dat was niet te combineren met de indoor speeltuin, die de eigenaar vier jaar geleden had opgestart. Ook het aannemen van personeel of een manager voor de speeltuin had niet zijn voorkeur. Uiteindelijk besloot de ondernemer zijn leven om te gooien en zich op de overname van de zaak van zijn schoonvader te richten. De andere onderneming, de indoor speeltuin, moest verkocht worden.

Verkoop onderneming: indoor speeltuin


De ondernemer: “Via mijn (privé) netwerk was er snel een adviseur gevonden. Dichtbij huis, maar belangrijker, een bedrijf wat staat voor zijn klant. Een persoonlijke benadering, goed en duidelijk advies en recht door zee. Dit bedrijf, Claassen, Moolenbeek en Partners, met als persoonlijke adviseur Paul van Beek, heeft mij tijdens het hele proces ondersteund. Vanaf het eerste gesprek tot aan de sleuteloverdracht heeft het proces slechts 6 maanden geduurd en zowel de nieuwe eigenaar alsmede ikzelf zijn zeer te spreken over het traject.”

verkoopmemorandum

“Na een eerste gesprek zijn we direct aan de slag gegaan. Het traject was duidelijk en in enkele overzichtelijke stappen maakten we het verkoopmemorandum. (Lees: belangrijke stappen bij de verkoop van uw onderneming). De interesse hierop overtrof ruimschoots mijn verwachtingen. De huidige eigenaar is een dorpsgenoot en vaste klant. De aanwezigheid van mijn adviseur tijdens het eerste gesprek, het complete vervolgtraject én de onderhandelingen, was voor mij persoonlijk dan ook wenselijk en is mij zeer goed bevallen. Een eerlijk advies, een meedenkende adviseur en duidelijkheid op de juiste momenten heeft voor een vlotte, nette afhandeling van de verkoop gezorgd. Tijdens het verkooptraject werd ook rekening gehouden met de aankomende overname van het nieuwe bedrijf, dus ook in dat traject heb ik het volste vertrouwen op een goede afloop.”

Over de auteur

Paul van Beek RAB

Paul van Beek is ruim tien jaar binnen het bankwezen actief geweest in diverse leidinggevende rollen en daarnaast altijd actief gebleven in het adviseren en financieren van MKB bedrijven. Diverse branches in de handel, industrie en dienstverlening zijn hem bekend.
Heb je een vraag voor Paul? Bel hem dan op 06 – 10 74 47 40 of mail hem!