Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Succesvolle internationale verkoop Van Dijk Logistics

Deel deze pagina
Geschreven door: Richard Boonman MBA
9 januari 2024Het Belgische transportbedrijf Move Intermodal heeft aangekondigd dat het logistiek dienstverlener Van Dijk Logistics uit Venray overneemt. Van Dijk Logistics heeft in zowel Nederland als Italië een vestiging. Met deze overname breidt Move Intermodal zijn intermodale dienstverlening uit op het gebied van droge bulk, verpakte lading en deellading. Beide bedrijven zullen voorlopig zelfstandig blijven opereren binnen de Move Group, waarbij ze hun eigen identiteit behouden. De werknemers en directie van Van Dijk Logistics in zowel Nederland als Italië blijven aan boord.

Tijdens de verkoop is Van Dijk Logistics begeleid door Richard Boonman, partner bij Claassen, Moolenbeek & Partners. Hij is gespecialiseerd in overnamebegeleiding in de transport en logistiek. “Doelstelling was te zoeken naar een strategische speler, die aan van Dijk Logistics de mogelijkheid zou bieden haar duurzame bedrijfsmodel verder uit te breiden. Met de overname door Move Intermodal is hiervoor een uitstekende positie gecreëerd.”

Voor beide ondernemingen staat milieuvriendelijk transport hoog op de agenda. Om dit te kunnen realiseren heeft Van Dijk Logistics in 2020 haar vloot op het gebied van bio-LNG uitgebreid, van twee naar tien voertuigen. Directeur Van Dijk hierover: “Het is mijn visie om geheel zonder CO2-uitstoot te transporteren. Niet omdat mijn klanten daarop aandringen maar omdat ik het wil”.

In 2019 nam de logistieke dienstverlener al de eerste voertuigen op bio-LNG in gebruik en verplaatste het merendeel van de goederen niet langer over de weg, maar per spoor naar Italië. Move Intermodal zet zich actief in voor het verminderen van wegkilometers en het beperken van het aantal transportbewegingen.

Luc Driessen, CEO van Move Intermodal, ligt toe dat met deze overname de dienstverlening een impuls krijgt: “Deze overname is een strategische zet om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Het bundelen van onze krachten met Van Dijk Logistics stelt ons in staat om ons serviceaanbod te verbreden en te versterken, waardoor we gezamenlijk duurzame transportoplossingen van topkwaliteit kunnen leveren”.

John van Dijk, de voormalige eigenaar en vertegenwoordiger van de vierde generatie van het familiebedrijf Van Dijk Logistics, ligt toe: “De complementariteit van onze bedrijven creëert synergiën die onze klanten ten goede komen. Het bundelen van onze expertise op het gebied van LTL/deelladingen met Move Intermodal’s sterke positie in FTL, droge bulk en forwarding is een winnende combinatie.”

Luc Driesen van Move Intermodal voegt toe: “Samen met Van Dijk Logistics gaan we een veelbelovende toekomst tegemoet. Deze overname versterkt onze positie als one-stop-shop voor duurzame intermodale transporten van en naar Italië, van een enkele pallet tot een volle truck kunnen we de klant ontzorgen”.