< p>

Herstructurering met WHOA l Wet Homologatie Onderhands Akkoord - Claassen, Moolenbeek en Partners

Wet Homologatie Onderhands Akkoord

Nieuwe Wet redt ondernemers van Coronabankroet? Faillissement? Misschien niet want sinds kort is er de WHOA | Wet Homologatie Onderhands Akkoord.

 

Wat is het doel van de WHOA

Het doel van de WHOA is om bedrijven die in zwaar weer verkeren en dreigen failliet te gaan door een te hoge schuldenlast, een mogelijkheid te bieden om toch te overleven.

Als een onderneming door interne en/of externe omstandigheden slechter is gaan presteren en daardoor de schulden relatief gezien te groot zijn geworden kan de onderneming kopje onder gaan.

WHOA is een specialistisch maar uitstekend hulpmiddel dat kan helpen het faillissement te voorkomen.

De belangrijkste voorwaarde is dat de onderneming levensvatbaar is na de vermindering van de schuldenlast door het dwingend crediteurenakkoord. De Rechtbank kan een afkoelingsperiode toekennen, eventuele beslagen opheffen en stelt na onderzoek het dwingende crediteurenakkoord vast.

De WHOA-scan

De WHOA kan niet zomaar worden toegepast, om de WHOA toe te passen moet de onderneming in zwaar weer verkeren maar er moet ondanks de financiële moeilijkheden wel sprake zijn van levensvatbaarheid ofwel er moet na de vermindering van de schuldenberg een continuïteitsperspectief en winstgevend aangetoond worden.

De WHOA-scan van Claassen, Moolenbeek & Partners brengt je snel uitsluitsel over de haalbaarheid van de WHOA en is laagdrempelig.

WHOA Scan

Wilt u een WHOA-scan laten uitvoeren door een van onze partners? Vul hieronder je gegevens is en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  Het Herstructureringsplan

  Indien de WHOA-scan positief uitvalt kunnen de specialisten van Claassen, Moolenbeek & Partners in samenwerking met een gespecialiseerd advocaat jou helpen het traject uit te zetten en een faillissement van jouw bedrijf voorkomen.  Ja, inderdaad we gaan je weer een positief toekomstperspectief geven!

  Het WHOA-traject

  De doorlooptijd van het totale proces bedraagt ongeveer 4 tot 6 weken. Hieronder is dit kort samengevat:

  Begeleiding WHOA

  Claassen, Moolenbeek & Partners heeft deze bijzondere expertise in huis. Een aantal partners van onze organisatie hebben zich hierin gespecialiseerd. Alle partners kunnen terugvallen op de ervaringen en de expertise van dit team. Klik voor een vrijblijvend adviesgesprek op een van onderstaande buttons.

  Meer lezen over WHO? Lees dan onze blog Wat is WHOA?

  Met 30 vestigingen altijd in de buurt

  Daarmee kunnen we een belofte waarmaken:
  ondernemers adviseren ondernemers over ondernemen,
  altijd dichtbij.

  Gratis adviesgesprek

  Wilt u begeleiding van een betrokken adviseur? Maak dan nu gebruik van een gratis adviesgesprek.