Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bouwbedrijf van den Biggelaar overgenomen door Vreugdenhil Bouw

Deel deze pagina

22 maart 2024Vreugdenhil Bouw heeft Bouwbedrijf van den Biggelaar overgenomen. Eigenaar Ton van den Biggelaar, met 51 jaar ervaring in de bouw en de wens om af te bouwen vanwege zijn leeftijd, heeft ervoor gekozen zijn bedrijf te verkopen. Bert van Orsouw, partner in de regio Oost Brabant-Gelderland bij Claassen, Moolenbeek & Partners, heeft het overnameproces namens de verkoper begeleid.

 

Na het besluit om zijn bedrijf te verkopen, informeerde Ton in zijn netwerk om te zien of er interesse was in een overname. Een collega-ondernemer toonde belangstelling, maar trok zich later terug. Daarom besloot Ton ondersteuning te zoeken bij de verkoop van de onderneming. De accountant van Bouwbedrijf van den Biggelaar introduceerde Bert bij Ton.

 

Voordat een koper kon worden gevonden, voerde Bert een grondig onderzoek uit. Dit omvatte een analyse van de omzet, rentabiliteit als ook de voertuigen en andere bedrijfsmiddelen, resulterend in een bedrijfswaardering van de onderneming. Na dit onderzoek heeft Bert de kaders voor de verkoop vastgesteld.

 

De vervolgstap was het zoeken naar een potentiële koper. Die werd al snel gevonden in Vreugdenhil Bouw. Een eerste ontmoeting tussen beide partijen volgde spoedig, waarbij er direct een klik bleek te zijn. Voor Ton voelde het goed om het bouwbedrijf over te dragen aan Vreugdenhil.

 

De onderneming werd overgedragen middels een zogenaamde activa-pasisva-transactie, inclusief medewerkers, bedrijfsmiddelen, klanten en lopende opdrachten. Ton blijft enkele uren per week actief betrokken bij het bedrijf om te assisteren bij klantcontact en acquisitie. De overgang van Bouwbedrijf van den Biggelaar naar Vreugdenhil Bouw wordt gekenmerkt door een fijne samenwerking, een snelle afhandeling en een veelbelovende toekomst voor het bedrijf in de bloeiende bouwmarkt.