Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

AABS Bouw en Timmerwerken overgenomen door B-Solid Bouw BV

Deel deze pagina
Geschreven door: Anjo Boxem MBA RAB
21 november 2023B-Solid Bouw BV heeft sinds 1 september 2023 alle bedrijfsactiviteiten van AABS Bouw en Timmerwerken in Tynaarlo overgenomen. De activiteiten worden onder de naam AABS voortgezet. Wegens hun naderend pensioen was het voormalige ondernemersechtpaar Schuiling op zoek naar een geschikte opvolger. Zij vonden in DGA Jan Jaap Boersma een enthousiaste ondernemer om hun gevestigde onderneming over te nemen. Het overnameproces is succesvol begeleid door Anjo Boxem van Claassen, Moolenbeek & Partners Noord Nederland.

 

Na een verandering in het bestuur van het bedrijf waar Jan Jaap tot 2023 als operationeel directeur diende, besloot hij eindelijk zijn langgekoesterde droom van zelfstandig ondernemerschap te realiseren. Zijn brede interesse in techniek en bouw bepaalde zijn focus op de bouw. Zijn ervaring en betrokkenheid in bouwprojecten en zijn netwerk bevestigden hem in deze focus.

Zijn visie op een beoogde overname was heel duidelijk, het zou een bestaande onderneming zijn zodat hij een vliegende start kan maken en zijn investering ook gelijk omzet genereerd.

Na oriëntatie op te koop aangeboden ondernemingen en eigen onderzoek kiest Jan Jaap heel bewust voor een bouw- en timmerbedrijf, dat zich voornamelijk richt op de particuliere markt.

 

Vooronderzoek bedrijfsovername

In het onderzoek naar een bedrijfsovername was Jan Jaap al in contact gekomen met Anjo Boxem van Claassen, Moolenbeek & Partners Noord Nederland. Nadat er enkele pitches waren onderzocht kwam Jan Jaap op het spoor van de onderneming van Annechienus Schuiling.

In elkaar vonden zij de juiste kandidaten voor koop en verkoop. Annechienus trof in de enthousiaste, serieus gemotiveerde en gedreven Jan Jaap een geschikte ondernemer om met impact zijn bedrijf voort te zetten. Jan Jaap vond in AABS Bouw en Timmerwerken de gevestigde onderneming met goed gevulde orderportefeuille en vakkundige timmerlieden.

 

Bedrijfsovername met een activa-passiva transactie

Het overnameproces verliep in aansprekende harmonie. De uitgangspunten voor de activa-passiva transactie waren relatief vlot overeengekomen. De genoemde harmonie betreft ook zeker de samenwerking tussen Jan Jaap en Annechienus. Die blijft nog geruime tijd verbonden aan de onderneming, terwijl Jan Jaap al ver vóór de finale overdracht zelfstandig de onderneming kon draaien.

AABS Bouw en Timmerwerken is gespecialiseerd in bouwwerkzaamheden over een breed spectrum in de particuliere markt dat zich uitstrekt van Assen tot Paterswolde en van Hoogezand tot Roden. AABS is sterk in aanbouw, uitbouw en onderhoud (aanbouw, kozijnen, dakkapellen, wc en badkamer renovatie, levensloopbestendig maken, vrijstaande garages).

De opgave m.b.t. energietransitie is voor Jan Jaap een belangrijke drijfveer om samenwerking aan te gaan met partijen in de bouwketen gericht op isolatiewerken en “nul op de meter” met zon en warmtepompen.

“Ik ben blij dat mijn streven naar zelfstandigheid nu te hebben vervuld, ik barst van de energie en de ideeën die ik beheerst wil toevoegen aan onze activiteiten. De kracht van AABS en de kwaliteit van onze medewerkers zijn echter de basis waarop wij verder bouwen.”

De bedrijfsovername is begeleid door onze collega Anjo Boxem. Hij kijkt terug op een boeiend respectvol proces. Waarin onderling enthousiasme over de aanstaande samenwerking en zakelijke uitwisseling van standpunten t.a.v. voorwaarden en condities hand in hand gingen. Met voor beide partijen een mooie uitkomst.