Zoeken
Close this search box.
Zoeken
Close this search box.

Patent Managementbureau Van Buren heeft een nieuwe eigenaar

Deel deze pagina
Geschreven door: Anjo Boxem MBA RAB
14 november 2023Per 1 juli heeft Jan van Pijkeren het Patent en Octrooi managementbureau Van Buren in Steenwijk overgenomen. Anjo Boxem, adviseur en partner bij Claassen, Moolenbeek & Partners Noord Nederland, heeft Jan bijgestaan in dit proces.

 

Na het succesvol opzetten en door ontwikkelen van de activiteiten van InfraHealth, een ICT-dienstverlener in de zorg, hebben Jan en zijn mede-ondernemers besloten dat het bedrijf nu een volwassenheidsfase heeft bereikt. Voor Jan was dit het moment om zijn persoonlijke situatie te evalueren. De balans tussen werk en privé was een belangrijke factor voor hem. Bovendien koesterde hij de wens om volledige onafhankelijkheid te ervaren als de enige aandeelhouder van het bedrijf.

 

“Eind vorig jaar begon ik na te denken over een andere oplossing: ander werk vinden, waarbij ik wél tijd vrij kan maken. En net toen kwam er iemand van het bedrijf Van Buren Patentmanagement op mijn pad. De eigenaar wilde met pensioen en zocht een overnamekandidaat. Het runnen van het bedrijf kostte hem zo’n drie à vier dagen per week. Dat paste perfect! Het werk, tja, dat is echt totaal iets anders. Geen ICT, geen zorgtechnologie, niet meer met klanten meedenken in het oplossen van hun IT uitdagingen. De aandacht gaat vooral naar het bedrijf zelf en de dienstverlening in een heel andere branche. Ik ben nu 51; nog jaren de tijd om me erin te professionaliseren. Ik heb goede ideeën waardoor de mensen in het bedrijf hun werk nog efficiënter kunnen gaan doen.”

“Ik neem vooral veel ervaring mee op het gebied van bedrijfsvoering. We zijn InfraHealth in 2017 vanuit het niets begonnen, hebben het samen opgezet en gerund en nu is het bedrijf gegroeid tot 11 medewerkers. Ik deed onder andere interne zaken zoals administratie en HR en heb daar heel veel van geleerd. Die ervaring neem ik mee naar mijn nieuwe bedrijf en naar de organisaties die ik ga helpen. Daarnaast weet ik veel van ICT dat ook erg goed van pas komt. In de patentenbranche gaat echt nog veel op papier. Veel post en documenten scannen. Dat kan anders!”

 

Succesvolle bedrijfsovername

In een sfeer van harmonie is het overnameproces succesvol voltooid. Anjo Boxem heeft Jan deskundig begeleid tijdens deze geslaagde overname. Alle betrokken partijen zijn tevreden met het behaalde resultaat.

Jan van Pijkeren heeft zich ontwikkeld tot een ambitieuze patentmanager en heeft zich de materie snel eigen gemaakt. Van Buren Patent Management biedt een uniek dienstenaanbod. Ze nemen de administratieve en financiële aspecten van patenten volledig uit handen. Hierdoor biedt het een kosteneffectief alternatief voor het zelf uitvoeren van alle procedures en voor octrooibureaus. Dit plaatst Van Buren in een bijzondere positie. Daarnaast kan organisatie klanten in heel Nederland bedienen, aangezien de gehele afhandeling digitaal kan worden uitgevoerd.

 

 

Groeikansen en ambities

De groeikansen voor Patent Managementbureau Van Buren zijn dan ook veelbelovend. Duidelijke doelstellingen en een gedegen marktbenadering ondersteunen de ambities van de nieuwe eigenaar. Als onderdeel van de actieve positionering in de markt zal binnenkort een officiële naamswijziging worden gelanceerd: Royal Patent Management.