< p>

Vastgoedfinanciering lijkt gemakkelijk, maar soms is extra kennis en inspanning nodig om het te realiseren.

Vastgoedfinanciering NIBC

Deel deze pagina

25 januari 2017

beleggen en vastgoedfinanciering

Vastgoedfinanciering leek een fluitje van een cent

Via een in vastgoed gespecialiseerde makelaar (www.borderestate.com) kwam er een verzoek bij CM&P kantoor Maastricht binnen om met een particulier beleggersechtpaar van gedachten te wisselen over de mogelijkheid van een financiering in commercieel vastgoed.

De beleggers hadden via de makelaar enkele panden in het centrum van Maastricht gekocht, bestaande uit meerdere appartementen, kamers en een grote commerciële ruimte waarin een autoverhuurbedrijf zat.
Uiteraard aangekocht onder voorbehoud van financiering. In eerste instantie leek dit een fluitje van een cent. Er was voldoende eigen vermogen. De eigen inbreng was meer dan 50%, en de aangekochte panden waren zeer courant. Dus… voor geen enkele bank een probleem toch?

Een lastig probleem bij de vastgoedfinanciering

Echter, het echtpaar was reeds enkele jaren werkzaam in het Midden-Oosten, uitgezonden door hun werkgever.
Daarnaast beschikte de vrouw niet over de Nederlandse nationaliteit.
Een rondje langs de gebruikelijke banken leidde al snel tot de conclusie dat om die reden financieren niet mogelijk was. Afgezien van het feit dat de betrouwbaarheid van de klant niet ter discussie stond.

Hoe kwam de vastgoedfinanciering toch goed?

CM&P is een gecertificeerde partij voor de NIBC (www.nibc.nl) De bank biedt o.a. maatwerkfinanciering voor transacties in commercieel vastgoed (kantoren, winkelpanden, woningen, hotels etc).  Door CMenP-partners, o.a. met specialistische kennis op dit gebied, werd de casus aan de bank voorgelegd, met daarbij enkele belangrijke aanpassingen.
Vanwege het ontbreken van de Nederlandse nationaliteit bij de vrouwelijke partner werd, in overleg met de klant, de financiering op zijn naam geregistreerd. Uiteraard werden via een notaris de onderlinge afspraken  tussen man en vrouw vastgelegd. Verder moest nog aangetoond worden dat de man een Nederlands arbeidscontract had, ook na beëindiging van het expat-avontuur. Via het shared-service center van de werkgever werden de benodigde verklaringen verkregen. Op deze manier werden de bezwaren weggenomen, voldeed de aanvraag aan alle wet- en regelgeving en kon de financieringsaanvraag worden voortgezet.

EIND GOED, AL GOED

De financiering werd daarna snel door de NIBC geregeld. De klant was uitermate tevreden en dat is ons ultieme doel bij elke opdracht.

Het artikel over een winkel verkoop kan ook interessant voor u zijn.