< p>

Dat verdient een bloemetje.... - Claassen, Moolenbeek en Partners

Dat verdient een bloemetje….

Deel deze pagina
Geschreven door: Bart van Dijk
9 januari 2019

ondernemingsplan bloemenindustrie

Ruud Steur van Florapro ontmoette Frits Meester van Claassen, Moolenbeek & Partners (Hoorn).

Ruud vertelde Frits dat hij een idee had: FloraNL. Dat idee moest worden vertaald naar een compleet businessplan. Precies waar CM&P in uitblinkt!

Ruud: “Allereerst peilde ik bij Frits of hij dacht dat mijn business idee vruchtbaar genoeg was om uit te werken. Dat leidde tot waardevolle adviezen, zelfs nog vóórdat de teller liep. Dat gaf mij zo veel vertrouwen in Frits, dat ik niet aarzelde om zijn begeleiding te vragen bij het opstellen van mijn businessplan.”

Frits: “Goede ideeën, zoals dat van Ruud, verdienen een gedegen uitwerking om succesvolle realisatie mogelijk te maken. Dat betekent onder andere dat je van tevoren een strategie bepaalt, concreet beschrijft hoe je die gaat uitvoeren, voorwaarden schept voor partners waarmee je in zee gaat, en het marktgebied goed in kaart brengt. Wanneer je die zaken goed en concreet uitwerkt is de kans groot dat ook banken positief reageren, en dat is wel gebleken.”

Ruud: “Door een onverwachte wending hadden we deze zomer met spoed financiering nodig. Dat konden we in recordtijd regelen dankzij het businessplan dat met begeleiding van Frits tot stand kwam. Voor mij was dat de ultieme bevestiging dat zijn diensten het geld dubbel en dwars waard zijn.”


Ruuds plan: FloraNL ondersteunt aangesloten bloemisten door ‘randzaken’ zoals PR en administratie uit te voeren. Zo kan de bloemist zich 100% richten op waar hij/zij goed in is. Net als Ruud, die zich juist meer ondernemer dan bloemist voelt.

Klik op het logo om de website van FloraNL te bezoeken.