Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Werk jij in of aan jouw bedrijf?

Deel deze pagina

29 oktober 2019Hoe beantwoord jij als ondernemer de vraag “werk je in of aan je bedrijf?

Negen van de tien mkb’ers zullen zeggen: ”ik werk aan mijn bedrijf!” Maar is dat wel echt zo?

De waan van de dag

Zullen we een dagje uit de praktijk nemen?

  • Hoe laat sta je op?
  • Hoe laat ben jij op de zaak?
  • Ben je er eerder dan jouw medewerkers?
  • Heb je een dagplanning?
  • Hoe vaak denk je aan de toekomst van jouw bedrijf?

En dan….. gaat de telefoon en weer één en weer en weer! Hoe laat ga je ’s avonds naar huis? Hoe vaak denk je: ‘wat heb ik nu eigenlijk gedaan vandaag?’

Als je bovenstaande vragen eerlijk beantwoord dan kunnen er eigenlijk maar twee conclusies naar boven komen:

  1. Wat een rare vragen. Natuurlijk weten mijn mensen wat ze moeten doen en natuurlijk komt mijn dagplanning uit en ik weet precies hoe ik de toekomst zie. Gefeliciteerd, jij weet wat jij wil en wat je doet! Jij bespaart tijd door dit artikel niet te lezen. Je kunt fijn even wat anders gaan doen.
  2. Maar vul je bij bovenstaande vragen de woorden VROEG, VAAK, NEE, in, dan is het misschien verstandig om een paar minuten vrij te maken om dit artikel verder te lezen!

Succesvolle ondernemers hebben een strategie

Je hebt vast wel eens gehoord van de kreet ‘succesvolle ondernemers hebben een plan en falende ondernemers excuses’. Hierin zit absoluut een bron van waarheid.

De meest succesvolle ondernemer en ondernemingen hebben een strategie waaraan zij hun handelen spiegelen en de activiteiten kunnen bijsturen als blijkt dat de uitkomsten anders uitpakken dan vooraf gedacht. Dit is ook gelijk het grootste tegenargument van de tegenstanders van strategische plannen. Ik hoor hen vaak zeggen:”niemand kan in de toekomst kijken en voorspellingen komen nooit uit!” En “ deze papieren tijgers komen altijd onder in een bureaula terecht”. Dat is waar, maar een (strategisch) plan geeft richting en sturing en met een goede, tijdige managementinformatie kan worden vastgesteld of het plan werkt en waar bijstellingen nodig zijn. Een goede set managementinformatie geeft naast het kunnen bijsturen van de activiteiten ook rust voor jou als ondernemer. Je hebt grip op jouw onderneming, jouw mensen weten wat zij moeten doen en je klanten weten wat ze van je kunnen verwachten.

Hulp bij ondernemersplan

Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af, ‘hoe kom ik aan zo’n plan?’ Want ja, je was al tot hier gekomen met lezen, dus je behoort tot de groep onder 2.

Daar kunnen wij je bij helpen.

Claassen, Moolenbeek Bedrijven Scan (CBS)

Claassen, Moolenbeek & Partners heeft speciaal voor ondernemers als jij de CBS (Claassen, Moolenbeek Bedrijven Scan) ontwikkeld. Door middel van deze scan kunnen wij op gestructureerde wijze uw onderneming in kaart brengen en samen met jou een strategie ontwikkelen met bijbehorend bedrijfsplan en managementinformatie, zodat jij met een gerust hart wat later kunt beginnen en ook op tijd naar huis kunt om samen met jouw partner en kinderen te genieten van een lekkere avondmaaltijd.

Over de auteur

Wout van der Heiden RA

Wout van der Heiden RA is een expert in het maken van (financiële) analyses en het maken van creatieve financieringsconstructies. Waardoor hij de ondernemer kan helpen bij het realiseren van ondernemersdoelen.

Wout, of een van zijn collega’s, helpt je graag met het ontwikkelen van een strategisch plan. Meer informatie is te vinden op www.cmenp.nl/arnhem/

Neem direct contact op met Wout via mail of bel 06 – 46 99 31 14