< p>

Ondernemingsplan laten maken - Claassen, Moolenbeek en Partners

Ondernemingsplan

Waarom een ondernemingsplan laten maken?

Wist u dat 80% van de ondernemingen in Nederland niet beschikt over een goed ondernemersplan? Natuurlijk hebben de meeste ondernemingen wel een verkoopplan, een budget of een target voor hun onderneming. Maar dat is iets anders dan een ondernemingsplan waarin de strategische keuze voor de middellange termijn wordt gemaakt.

Om tot zo’n plan te komen is een methodiek nodig, maar ook een goede sparringpartner. De partners van CM&P gebruiken een binnen de groep ontwikkelde methode voor het samen met de ondernemer op een efficiënte wijze maken van een kwalitatief hoogwaardig ondernemingsplan, gebaseerd op een uitgebreide sterkte-zwakteanalyse van de onderneming. In ongeveer 3 maanden doorlooptijd, maken zij samen met u (en uw staf) een goed ondernemingsplan.

Het belang van een ondernemingsplan?

Ondernemingsplan als leidraad voor uw onderneming

Als ondernemer bent u gepassioneerd en gedreven met uw vak bezig. De zaken gaan goed en u krijgt steeds meer werk met als gevolg ook meer personeel. Hoewel u nu al wordt opgeslokt door uw bedrijf, bent u geneigd nog harder te gaan werken om de resultaten te verbeteren. Want het gevoel is er duidelijk: ondanks de groei, kán het volgens u beter. Maar is harder werken de oplossing?? Een ondernemingsplan biedt uitkomst in deze situatie.

Wat is een ondernemingsplan?

Een ondernemingsplan is een hulpmiddel om de continuïteit en winstgevendheid zoveel als mogelijk te waarborgen. Het geeft rust en sturing. Afwijkingen van het plan worden sneller gesignaleerd waardoor tijdig kan worden bijgestuurd. Het vermindert ad hoc beslissingen en geeft een leidraad waarop teruggevallen kan worden.

Belang voor uzelf

Het ondernemingsplan geeft inzicht in de marktpositionering en de sterktes en zwaktes van uw eigen organisatie, waardoor verbeterings- en groeimogelijkheden zichtbaar worden. Een ondernemingsplan dwingt om keuzes te maken. Het brengt u en uw onderneming op een kwalitatief hoger niveau. Het geeft rust.

Belang van een ondernemingsplan voor uw medewerkers

Het betrekken van uw medewerkers bij het opstellen van het ondernemingsplan is van essentieel belang. Het zorgt voor draagvlak en verhoogt de motivatie en betrokkenheid van de medewerkers.

Belang van een ondernemingsplan voor financiers/investeerders

Wanneer u voor de verdere groei van uw onderneming gelden wilt aantrekken door een beroep te doen op externe financiers dan wel investeerders zal door deze partijen direct gevraagd worden naar het ondernemingsplan. Er wordt veel waarde gehecht aan het hebben van en handelen naar een ondernemingsplan. Het ontbreken van een ondernemingsplan verkleint de mogelijkheid op het verkrijgen van een externe financiering.

Het begeleiden van ondernemers bij het opstellen en implementeren van een ondernemingsplan is een van de kerntaken van Claassen, Moolenbeek & Partners. Het CM&P ondernemingsplan is een beproefd concept en wordt inmiddels door veel  bedrijven gehanteerd. Wij durven dan ook gerust te stellen dat het CM&P ondernemingsplan zich heeft bewezen.

Een snelle start maken met je ondernemingsplan? Dé CBS biedt uitkomst.

Dé CBS, dat staat voor Claasen,moolenbeek Bedrijfs Scan.  Dat is een online scan die je zelf invult en waarmee je snel inzicht krijgt in je sterke punten en zwakke punten van je bedrijf. Het is de start van elk goed ondernemingsplan.

Een doe-het-zelf bedrijfsscan

De Claassen, Moolenbeek Bedrijfs Scan

Meer weten? Vul dan dit formulier in.

  Mevr.Dhr.

  Gratis adviesgesprek

  Maak gebruik van een gratis advies / kennismakingsgesprek. Ontdek hoe ook jij succesvol(ler) kunt ondernemen.

  Overname adviseur

  Nieuwsbrief CM&P   Wij helpen u verder

   Wilt u een kwalitatief hoogwaardig ondernemingsplan laten maken?
   Of heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op.