< p>

Wanneer schakel je een extern (bedrijfskundig en financieel) adviseur in? - Claassen, Moolenbeek en Partners

Wanneer schakel je een extern (bedrijfskundig en financieel) adviseur in?

Deel deze pagina
Geschreven door: Kees van den Breemer
12 maart 2021Afgelopen weken verschijnen er regelmatig persberichten in de media die verontrustend kunnen zijn voor (MKB) ondernemingen. Zoals:

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Kijken we verder naar de Corona Monitor dan zien we de volgende kerncijfers vanuit de banken: (bron Corona Monitor):

Daarnaast kan gesteld worden dat de financieringen die in het alternatieve circuit zijn verleend hier niet in meegenomen zijn. Het betreft in bovenstaande informatie alleen financieringen die zijn aangegaan tijdens de corona-crisis. De reden hierachter is heel simpel en tegelijkertijd zorgelijk. Wat uit deze informatie niet kan worden gehaald is of het financieringen zijn voor groei of overnames of financieringen die zijn aangegaan om als (MKB) onderneming te overleven. Het is echter een feit dat de problemen voor het MKB zich opstapelen dus er komt een moment dat de financieringen moeten worden afgelost.

Cash-Flow

In deze tijd geldt nog duidelijker voor ondernemingen: Cash = King. Als bedrijf is het dus zaak om nu je financiële positie te bepalen. Hoe ontwikkelt mijn cash-flow zich dit jaar, maar ook komende jaren. Waar moet ik rekening mee houden? Als je als bedrijf tijdig inzichtelijk hebt hoe jouw situatie zich ontwikkelt kun je hierop anticiperen. Een eerste stap is om je cash-flow te analyseren. Als Claassen, Moolenbeek & Partners hebben wij hier een gratis hulpmiddel voor ontwikkeld wat jou als ondernemer kan helpen om de eerste stap te zetten in de juiste richting. Vraag deze tool dan ook aan via deze link. 

Vraag om hulp

Als je bovengenoemde tool hebt ingevuld wordt snel duidelijk of je in de toekomst in de betalingsproblemen komt en hoe groot dit probleem is.

Wat wordt dan de volgende stap? Voor veel ondernemers is dit een moeilijke stap. Immers, als ondernemer ben je gewend om je problemen zelf op te lossen. De huidige onzekere tijd maakt echter dat je als ondernemer anders moet acteren dan je gewend was. Ga daarom in gesprek met een adviseur die je daadwerkelijk kan ondersteunen en oplossingsrichtingen kan bieden.

Over de auteur

Kees van den Breemer RAB-FJ

Door mijn jarenlange ervaring in de Retail heb ik een brede ervaring op het gebied van operations en formulemanagement ondersteund met een analytisch vermogen waarbij ik werk vanuit overzicht en met een duidelijke structuur. Doordat ik mij heb aangesloten bij Claassen, Moolenbeek & Partners kan ik naast mijn eigen ervaring gebruik maken van een grote groep (70) partners met diverse aanvullende expertisegebieden.

Vanuit deze positie bouw ik middels persoonlijk contact een relatie op met mijn klanten en weten die dat ze professioneel advies krijgen. De meeste klanten zijn dan ook vaste klanten voor jaren waardoor stabiliteit en continuïteit gewaarborgd zijn.

De combinatie van bedrijfskundig- en financieel advies maakt dat ik werk vanuit een breed management perspectief. Individu binnen een collectief waardoor kwaliteit en ontwikkeling gewaarborgd zijn. Vanuit Claassen, Moolenbeek & Partners is er een ruime bekendheid bij bankiers, accountants en specialisten waardoor altijd de juiste mensen om tafel zitten er efficiënt gewerkt kan worden.

 

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen en heb je interesse in een vrijblijvend gesprek? Neem direct contact op via mail of bel 06 28 24 11 34