Kees van den Breemer

Nadat hij in 1987 zijn opleiding werktuigbouwkunde heeft afgerond is hij direct gestart met opleidingen op het gebied van bedrijfskunde en marketing. In eerste instantie heeft hij de opleiding van bedrijfskundig analist afgerond bij de Vereniging voor Organisatie en Arbeidskunde. Aansluitend heeft hij een 2-jarig traineeship doorlopen bij Schuitema tot de functie van Bedrijfsadviseur – zelfstandig ondernemers. In 1994 heeft hij de opleiding “Advanced Retail Management” aan TIAS business school afgerond.

Ervaring

Na 19 jaar gewerkt te hebben bij Schuitema in verschillende functies variërend van projectleider, bedrijfsadviseur en regiomanager-eigen bedrijven heeft hij zich georiënteerd op de arbeidsmarkt en heeft hij de overstap naar het grootwinkelbedrijf gemaakt.

Uiteindelijk toch weer teruggekomen in de DIY waar hij weer in de rol kwam van het begeleiden en adviseren van zelfstandig ondernemers.

Na deze periode is hij ruim 3 jaar vestigingsdirecteur geweest bij Makro. Als vestigingsdirecteur wordt je gezien als een zelfstandig ondernemer van een vestiging en heb je volledige verantwoordelijk voor de omzet en het resultaat van deze vestiging. De klanten van deze organisatie zijn zelfstandig ondernemers waarbij de focus lag op het ontwikkelen van de horeca-omzet.

In 2019 heeft hij besloten om zich als partner aan te sluiten bij Claassen, Moolenbeek  & Partners om als zelfstandig ondernemer zijn kennis en ervaring met andere ondernemers te delen waarbij hij gebruik maakt van de specialismen die binnen deze organisatie aanwezig zijn.

Hij richt zich hierbij primair op MKB-ondernemingen in de regio Utrecht en omstreken.

We zijn er van overtuigd dat hij met zijn brede ervaring in het MKB bedrijf de juiste gesprekspartner is voor deze ondernemingen.

Persoonlijk

Samenwonend, 2 kinderen (Zoon en dochter) uit een eerdere relatie. Met mijn nieuwe partner heb ik er 3 bonuskinderen bijgekregen waaronder een tweeling.

Hobby’s: Koken (en uiteraard eten en drinken) waarbij er speciale interesse is voor wijn. Hier heb ik diverse cursussen en trainingen voor gedaan. De grote hobby is om (op vakantieadressen) op zoek te gaan naar die perfecte wijn die betaalbaar is en uitstekend smaakt.

Daarnaast vind ik het belangrijk om regelmatig te ontspannen op de mountainbike.

Alle overige vrije tijd gaat op aan de kinderen.

Ik help u graag verder

  Referenties van klanten

  Over zijn rol als adviseur

  • Kritische denker, objectief oordeel en onpartijdig: analytisch; logisch; denkt na over dingen. Is niet blind voor de ontwikkelingen buiten de directe werkomgeving, doet onafhankelijk observaties en kan die verwoorden. De relevante ontwikkelingen en kansen spelen zich voor Kees niet alleen af binnen de bedrijfsmuren.
  • Voorzichtigheid, bedachtzaamheid, orgvuldigheid en discretie: denkt voordat hij spreekt; neemt geen onnodige risico’s. Daar waar het niet zo soepel loopt met een werkgever is Kees ook in staat zijn eigen rol kritisch te benoemen. Poetst het eigen verhaal niet op.
  •  Zelfbeheersing en gedisciplineerd: beheerst, beheerst impulsen en emoties. Gebruikt geen grote woorden, prettig om mee te communiceren

  Johannes de Vries – Managing Partner at Jurjen de Vries retail managemant & efficiency

  Over zijn rol als adviseur

  Kritische denker, objectief oordeel en onpartijdig: Kees heeft een hoog abstractieniveau van denken. Kees denk logisch en kan tevens onpartijdig naar dingen kijken. Hij stelt vragen die al jaren niet meer gesteld worden binnen organisaties. Dit zorgt zakelijk wel eens voor wrijving. Zijn scherpe kritische blik wordt niet altijd gewaardeerd, terwijl hij juist de vinger op de zere plek legt.

  Wijsheid en inzicht: Kees is scherp in analyses. Durft zich ook uit te spreken als hij ergens anders over denkt. Wordt niet altijd gewaardeerd (zie vorige punt).

  Volharding, ijver en doorzettingsvermogen: Kees is een doorpakker mits hij er zelf ook achter staat. Vanwege enerzijds zijn kundigheid en anderzijds zijn doorzettingsvermogen is hij uitstekend in staat om dingen af te maken en successen te boeken. Kees vindt resultaat boeken in zijn werk ook belangrijk.

  Eerlijkheid, oprechtheid en authentiek: Kees hecht veel waarde aan waarheidsgetrouw. Hij is wars van bedrijfspolitiek en heeft moeite met mensen die draaien als een blad in de wind. Met name in situaties waar je rugdekking verwacht en er uiteindelijk alleen voor komt te staan.

  Merijn Beemer – Manager Productmanagement Koninklijke Jongeneel B.V.

   

  Over zijn rol als adviseur

  In deze periode was leiderschap geboden in de turnaround en integratie van A&P bij C1000. De verschillende culturen binnen één organisatie en de noodzaak om beter te presteren zorgde dat Kees leiderschap toonde maar ook creativiteit, volharding en enthousiasme om iedere dag mensen te motiveren en te enthousiasmeren om het doel te bereiken. 3 stappen voorwaarts en dan weer 1 stap achterwaarts zorgde dat Kees moest volharden in de strategie die gekozen was. Hierdoor zijn mooie successen behaald.

  Daarbij is het belangrijk dat Kees kritisch blijft, analyseert om alvorens een objectief oordeel te geven over zakelijke beslissingen of juist beslissingen die te maken hebben met medewerkers.

  Jeroen Floris – Commercial Director Retail & Added Value Europe at 2 Sisters Storteboom