Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Corona en bedrijfseconomische gevolgen

 

Gratis hulpmiddel

Het Covid-19 (Corona) virus heeft een grote impact op de wereldgezondheid. Ons dagelijks leven wordt geraakt. Ook bedrijfseconomisch zijn de gevolgen groot. Wij helpen ondernemers met succesvol ondernemen, ook in crisistijd.

Cash is King

In tijden van crisis is het van groot belang om te sturen op de kasstroom. De ondersteunende maatregelingen die de overheid neemt zijn allen gericht op de liquiditeiten binnen het bedrijf; uitstel van betaling, verkrijgen van overbruggingskrediet, werktijdverkorting etc. De directe kasuitgave wordt beperkt. Goede maatregelingen. Toch: van uitstel komt geen afstel.

Veel bedrijven zullen nú nog niet zo heel erg gericht zijn op de financiële gevolgen op kortere termijn. Vaak is er nog wel een financiële buffer. Primaire aandacht gaat uit naar operationele zaken en contact met klanten, personeel, zieken etc. Heel begrijpelijk.

Handig hulpmiddel: CM&P doe-het-zelf-toolkit

Alles wat je zelf kunt doen, bespaart kosten.

Om MKB-ers te helpen heeft CM&P een handige toolkit gemaakt die iedere ondernemer zélf in kan vullen. De toolkit helpt je om een beter inzicht te krijgen in je liquiditeitsbegroting. Dat geeft weer inzicht in welke stappen je moet nemen.

Gratis

Wilt u deze toolkit gratis ontvangen? Vul onderstaand formulier in. Door technische reden duurt het maximaal 1 werkdag voordat wij de toolkit, inclusief een korte handleiding, kunnen toesturen. Heb je haast: schroom niet te bellen naar de partner bij jou in de regio. Al onze partners zijn direct per mobiel bereikbaar.

Mocht je bij het invullen van de toolkit toch nog vragen hebben: neem gerust contact op met het CM&P-kantoor in de regio. Zij staan klaar om de helpende hand te bieden. In kader van de RIVM-richtlijnen zal dat vaak geen persoonlijke handdruk zijn. Maar online kunnen we al heel goed helpen. Een video-call is zo opgezet; waarbij we bijvoorbeeld schermen kunnen delen.

Meer bedrijfseconomische tips

Op onze website vind je meer tips over welke maatregelingen je kunt nemen om de gevolgen van de Corona-crisis te beperken.

Lees bijv. https://www.cmenp.nl/maatregelen-om-corona-effect-op-je-bedrijf-te-beheersen/

Corona Toolkit

Vraag hier je gratis Corona Toolkit aan.

 

    Mevr.Dhr.