< p>

Tim Klinker MSc RAB - Claassen, Moolenbeek en Partners

Tim Klinker MSc RAB

In 2008 studeerde Tim af aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden waar hij de duale studie Financial Services Management volgde. In de daaropvolgende jaren heeft Tim zich verder ontwikkeld door het volgen van o.a. meerdere NiBe- Svv cursussen die verdieping gaven op het gebied van cijfermatige bedrijfsanalyse, het inschatten van toekomstige kasstromen en het opstellen van prognoses.

In 2019 is Tim afgestudeerd aan de Open Universiteit. Hij ronde de Master of Science opleiding “Managementwetenschappen” succesvol af met een thesis over de invloed van werkkapitaalbeheer op het rendement van Nederlandse MKB-bedrijven.

In 2020 is Tim gecertificeerd als Register Adviseur Bedrijfsopvolging (RAB), middels de RAB Fiscaal Juridisch opleiding via Avans +.

Ervaringen

Voor het afstuderen in 2008 heeft hij reeds 4 jaar werkervaring opgedaan bij diverse Nederlandse grootbanken zoals ABN Amro Private banking (nu MeesPierson), ING Bank NV en vanaf de laatste jaren van zijn studie bij de Rabobank op de afdeling Bedrijven Advies. Op deze afdeling adviseerde Tim MKB-ondernemingen op het gebied van schadeverzekeringen. Na enkele jaren heeft hij de switch gemaakt naar bedrijfsfinancieringen. Hij is van vaste loondienst bij de Rabobank de detachering ingegaan via de Nederlandse Interimgroep (inmiddels opgegaan in DPA Benkis B.V.). Hier heeft hij kennis opgedaan met ondernemers en hun bedrijven in verschillende windstreken van Nederland met elk hun eigen karakteristiek. Hij heeft in deze tijd ervaring opgedaan met het beoordelen van financieringsplannen en het reviseren van bedrijfsfinancieringen van de grotere MKB-ondernemingen (tot 200 miljoen financiering).

Vanaf 2014 heeft hij op de afdeling Bijzonder Beheer bij de Rabobank gewerkt en heeft ondernemers begeleid in financieel en emotioneel zwaardere tijden. Tijden die bijna elke ondernemer een keer in zijn leven meemaakt of meegemaakt heeft. Door zijn kennis en ervaring is hij uitermate geschikt voor advisering aan zowel kleinere als grotere MKB-bedrijven op het gebied van financiering, strategische planning en recovery plannen.

Sinds 2016 is Tim aangesloten bij Claassen, Moolenbeek & Partners en begeleidt Tim ondernemers bij het Aan- en Verkopen van ondernemingen en bij complexe financieringsvraagstukken. Via zijn kantoor in Groningen staat hij klaar voor de Noordelijke MKB-ondernemer!

Persoonlijk

Tim is gehuwd en is trotse vader van dochters Lauren (2018) en Vianne (2020). Verder is hij voetballiefhebber, hij is vaak te vinden in het stadion van FC Groningen en al 30 jaar lid van een voetbalvereniging. Een andere hobby van Tim is het lezen van geschiedenis- en managementboeken.

Tim over het toetreden tot Claassen, Moolenbeek & Partners

“Ik had vanaf jongs af aan al veel respect voor ondernemers die met het risico van huis en haard gingen ondernemen. Dit paste, qua gevoel, destijds niet echt bij mij. Om toch dicht bij de ondernemer te staan ben ik bij de bank gaan werken om zo de ondernemer verder te kunnen verder helpen met financieren en om te adviseren.

Begin 2003 kwam ik dan ook voor het eerst binnen bij een bank (Rabobank), in de jaren daarop heb ik alle grootbanken gezien zoals ABN Amro, Rabobank en ING Bank.

In deze periode heb ik honderden ondernemers geadviseerd en geholpen aan een financiering. Vanaf 2010 merkte ik dat de afstand tussen bank en ondernemer steeds groter werd. Dat was nou juist niet mijn doel toen ik ooit bij de bank begon!

Na wat wikken en wegen ben ik toch ondernemer geworden. Ik zag dat veel ondernemers moeite hadden om hun ideeën juist te onderbouwen richting de bank en dat veel ondernemers niet wisten waar ze moesten beginnen als ze bijvoorbeeld hun bedrijf wouden verkopen.

Ik weet natuurlijk precies waar een bank op let, welke financiers er zijn en wat de beste manieren zijn om je investering te onderbouwen richting een financier. Ook in geval van voorbereiding op een eventuele verkoop wist ik waar de focus op moest komen te liggen.

Dus daarom ben ik erg blij dat ik ben aangesloten als ondernemer bij Claassen, Moolenbeek en Partners”

Tim werd ook geïnterviewd over zijn werk; lees het interview via deze link:  Franchiseplus.nl

Ik help u graag verder

    Tim Klinker

    Referenties van klanten