Financiering wel mogelijk, advies om het niet te doen.

Deel deze pagina

2 juni 2015Transport- Opslagbedrijf. Een nieuwe klant stelde ons de vraag of wij de financiering zouden kunnen regelen van de bouw van een nieuwe opslagloods naast de fabrieken van een belangrijke opdrachtgever. De investering bedroeg circa € 15 miljoen.

We hebben de documentatie bestudeerd en zijn na overleg met de ondernemer tot de conclusie gekomen dat de investering van een dergelijke loods ons niet verstandig leek, terwijl financiering van de loods ons wel mogelijk leek.

Het bedrijf was voor 80% van de omzet afhankelijk van de klant waar die loods voor gebouwd zou worden. Die klant was niet bereid tot het aangaan van langdurige overeenkomsten. Samenwerking moest op vertrouwen gebaseerd zijn. Wij hebben de ondernemer geadviseerd om actief nieuwe cliënten te werven om zodoende het omzetbelang van die ene klant te verminderen. Pas als dat gerealiseerd zou zijn, zou de investering meer verantwoord zijn.

Deze case geeft aan dat wij als bureau uitsluitend volledige financieringsrapporten/aanvragen schrijven als wij ook (ons zelf in de positie van de ondernemer verplaatsend) achter de investeringsmotieven kunnen staan. Wij hebben het financieringsrapport toen niet geschreven.

Aanvankelijk was de ondernemer niet echt blij met ons advies, maar uiteindelijk wel