Management KompasSysteem (MKS): ondernemen is een vak

Deel deze pagina

5 maart 2015

idee voor goed leiderschap

Twee CM&P “MKS” adviseurs per heden beschikbaar

Per 5 maart 2015 zijn twee kantoren (Tilburg & Hulst) officieel adviseur van het Management KompasSysteem (MKS). Het Management KompasSysteem is geen softwareprogramma maar een praktische methodiek voor de gretige MKB ondernemer om stapsgewijs en rendementgericht te komen tot meer inzichten in de dynamiek van de zaak. Resultaat door inzicht is daarom ook de ‘pay-off’ die de Management Kompasgroep zelf hanteert. En WAT voor een pay-off!


06_ondernemersplan-mngmnt_2

Ontwikkeld door de Management Kompasgroep in samenwerking met de Rijksuniversiteit van Groningen. Het Management KompasSysteem is onderwerp geweest van een wetenschappelijke studie aan de Rijksuniversiteit Groningen. De Management Kompasgroep zet de MKB ondernemer die het verschil wil gaan maken in het zadel en begeleidt hem (via haar adviseurs) in dat proces, u koerst rechtstreeks op uw doel af.

Uw management Kompas: wat is het en wat kunt u ermee? Het ManagementKompasSysteem is een instrument, speciaal ontwikkeld voor het MKB, waarmee het DNA voor het rendement van uw onderneming in beeld komt. En uw weet precies waar u energie in moet stoppen en wat de extra prestatie zal zijn. Complex om zuiver te bepalen (wij helpen u), maar eenmaal op uw netvlies is het beeld haarzuiver. Op basis van 5 drivers van uw rendement (KPI’s) stuurt u uw onderneming. Gaat alles volgens de norm van uw bedrijf (SOLL), dan sluit het (periodiek) aan op uw financiële administratie (IST). Verschillen worden regelmatig (wekelijks) geconstateerd, antwoord op de vraag waar verschillen vandaan komen geven u meer kracht in de bijsturing. Weinig tijd en moeite/geld nodig voor de wekelijkse input data, heel veel meer en eerder inzicht in de ontwikkeling van uw resultaat. Verbluffend eenvoudig. Geen enkele methodiek heeft dit ooit aangetoond. Een dashboard met ruitenwissers en onderweg tuned u de prestaties.

Klik hier een voor de infografhic, die u in kort een uitleg geeft wat het MKS u brengt.

Resultaat (absoluut) door inzicht:  sturen op de eigen KPI’s

Door het RegistratieVolgSysteem krijgt u als MKB ondernemer meer inzicht in de prestaties van uw onderneming. Door de KPI’s te verbeteren met slechts een paar procent-punt wordt uw resultaat fors verhoogd worden. 50% in het eerste jaar, is dat genoeg? U weet op voorhand wat het u op zal leveren. Wat is uw motivatie om dat te laten liggen?

Resultaat (relatief) door inzicht: sturen op onderscheidend vermogen

En een (veel) beter resultaat roept vervolgens de vraag op: hoe doe ik het dan ten opzichte van mijn sectorgenoten? Wat kan ik van de betere onernemingen en hun KPI’s leren? Waar kan ik me (blijvend) in onderscheiden? Door de geïntegreerde benchmark kunt u zien hoe u preseteert ten opzichte van uw collega’s. Bewezen is dat 20% van de structureel best preseterende bedrijven in uw branche tot 3 keer meer resultaat genereren dan het gemiddelde in de branche. Waar staat u? Waar wil u staan? Welke concurrent schuift het meest op naar de top? Waarom?Wat kunt U daarmee voor de ontwikkeling van u bedrijf en die van uzelf? Ondernemen is een vak. Wordt DE specialist op dat gebied binnen uw eigen branche.

Meer weten? Neem direct contact op met de installateur van uw navigatiesysteem:

Waldy van de Walle (Hulst).

Graag staan wij u als Management Kompas adviseurs te woord wat het ManagementKompasSysteem voor u en uw onderneming gaat betekenen. Klik
hier 
voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Waarschuwing: recht op uw doel afgaan als ondernemer is verslavend maar zeer gezond.