Dordrecht

Dordrecht/ Dordt is de 5e gemeente van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De stad ligt op het punt waar de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude Maas. De gemeente Dordrecht omvat het gehele Eiland van Dordrecht. De stad is goed bereikbaar via weg, spoor en water.

De belangrijkste bestaansmiddelen van Dordrecht behoren scheepsbouw, houtindustrie en metaalindustrie. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich al als belangrijke handelsstad en was het een van de 6 grote steden van Holland. Later nam het belang van de stad af, maar de binnenstad herinnert nog altijd aan dit rijke verleden. Ook buiten het centrum weten de Dordtenaren nog goed hoe ze moeten handelen: De Merwestad heeft de zesde zeehaven van Nederland. Een van de grootste werkgevers op het ‘Eiland van Dordrecht’ is DuPont. Op bedrijventerrein ‘Staart-Oost’ heeft DuPont De Nemours (Nederland) B.V. negen fabrieken gebouwd.

Onze partners in Dordrecht ontvangen je graag aldaar, het meest geschikte bezoekadres is echter in Rotterdam: Streupelstraat 20, 3065 JE, Rotterdam.

Contactformulier