Zoeken
Close this search box.
Zoeken
Close this search box.

Douwe Wijbenga

Na het afronden van zijn opleiding aan de Agrarische Hogeschool Utrecht (Tuinbouw, met economische richting) heeft Douwe diverse opleidingen op van gebied van bedrijfsfinanciering, bedrijfsovername, management en probleemfinanciering gevolgd. Gezien het toenemende belang van processen binnen bedrijven en de noodzaak van het verbeteren van de efficiency van processen heeft hij een opleiding Lean Six Sigma Black Belt gevolgd. Hierdoor is hij in staat om doorlooptijden van processen te verkorten en besparing te realiseren.

Ervaringen

Hij heeft diverse functie bij banken vervult zoals accountmanager HID/groot zakelijke ondernemingen/agrarische bedrijven en financieringsspecialist. Tijdens deze functies heeft hij veel ervaring opgedaan in diverse HID branches, scheepvaart en in de agrarische sector.

Door deze brede ervaring spreekt hij de taal van de ondernemer. Ook zijn diepgaande kennis van bedrijfsfinanciering, bedrijfsovernames en zijn bedrijfskundig inzicht heeft hij door het bovenstaande opgedaan.

In 2008 is Douwe zijn eigen bedrijf gestart met als bedrijfsactiviteit het verrichten van interim werkzaamheden bij bancaire instellingen en het adviseren van ondernemers.

Binnen zijn eigen onderneming heeft hij diverse functies vervult op het gebied van coaching, als financieringsspecialist, procescontroller en (account)manager. Als coach is hij in staat om zowel bestaande ondernemers als starters te begeleiden om zo hun bedrijfsdoekstellingen te behalen.

De kernwaarden van Douwe zijn; resultaatgericht, analytisch sterk, betrokken, betrouwbaar en oplossingsgericht. Deze kernwaarden maken hem tot een goede partner bij het opstellen van financieringsplan, ondernemersplan, interim management of bij een bedrijfsovername.

Visie

Douwe is ervan overtuigd dat je alleen door samen te werken jezelf kan verbeteren. Dit is dan ook de reden dat hij zijn ervaring graag deelt met anderen, zodat zij in staat gesteld worden om hun ondernemersdoelstellingen te behalen. Hij weet als geen ander zijn financieringskennis, bancaire kennis en bedrijfskundige kennis aan te wenden voor het opstellen van financieringsrapporten, ondernemersplannen en bij bedrijfsovernames.

Ik help u graag verder

    ing. Douwe Wijbenga