< p>

Financieringsrapport - Claassen, Moolenbeek en Partners

Financieringsrapport

Deel deze pagina

25 juni 2012Deze MKB-ondernemer was er van overtuigd dat zijn plannen gedegen waren. Een bancaire financiering mocht geen probleem zijn. Immers 30% van het benodigde geld bracht hij zelf in. Hij toonde zijn plannen aan de CM&P-partner.

Opstellen plan

Samen met de ondernemer beoordeelden wij de financieel-economische kant van het plan. Hierbij keken we niet alleen naar de financierbaarheid, maar bijvoorbeeld ook naar subsidie- en of staatsgarantie mogelijkheden. In overleg werd het plan bijgesteld. Jazeker, ambitieuzer, maar de kans op financiering zelfs voor een groter bedrag was mogelijk. In deze fase namen wij ook de financieringsstrategie door. Samen met de ondernemer besloten wij welke financieringsmogelijkheden (participatie, bankfinanciering, factoring, lease) het beste paste.

Contact met financiers

Het complete rapport was “financieringsrijp”. Banken zijn kritisch en in veel gevallen krijgt de ondernemer maar één kans om het plan te presenteren. De gehele financieringsaanvraag was door ons verzorgd. Het financieringsplan bevatte alle voor de financier relevante informatie. Wij assisteerden bij de kredietbespreking, waardoor er binnen 1 week een voorstel van de bank op tafel lag.

Keuze financier

De kredietaanvraag werd bij twee verschillende financiers neergelegd. Beiden waren bereid tot kredietverlening. Natuurlijk beoordeelden wij de condities, voorwaarden en zekerheden. Wij voerden enkele  onderhandelingen met de financiers, maakten samen met de ondernemer een bewuste keuze. Daarbij heeft de conditiestelling zeker niet alleen de doorslag geven.

In de praktijk blijkt dat door onze gerichte aanpak de financiering wordt verstrekt. Regelmatig voor een hoger bedrag dan de ondernemer in eerste instantie mogelijk acht én tegen scherpe tarieven.

Sinds 1983 zijn vrijwel al onze financieringsaanvragen, soms na een “rebound”, gehonoreerd met een financieringsofferte!