< p>

Zakenmagazine Netwerk - Claassen, Moolenbeek en Partners

Zakenmagazine Netwerk

Deel deze pagina
Geschreven door: Marc Backus
9 augustus 2018Bron: het Zakenmagazine Netwerk

CM&P Eindhoven, jouw partners in succesvol ondernemen

De weg naar succes is niet altijd een snelweg. Iedere ondernemer weet dat het realiseren van een droom meer is dan alleen hard werken. En daar kun je van tijd tot tijd best wat hulp bij gebruiken. Van iemand die je vertrouwt en die je scherp houdt. Waar vind je zo’n eerlijk en transparant advies? Bij Claassen, Moolenbeek & Partners, kortweg CM&P. Een netwerk van vakbekwame zelfstandigen die ondernemers begeleiden naar een zonnige toekomst. Frans van Melis en Marc Backus zijn samen met vier andere partners namens CM&P actief in Eindhoven, waar zij al hun kennis en kunde inzetten om ondernemend Brabant vooruit te helpen.

Doen waar je goed in bent

Hun boodschap: “Ondernemer, je staat er niet alleen voor.” Frans van Melis legt uit: “Veel ondernemers hebben een goed idee dat ze vervolgens in de markt gaan zetten. Vaak blijkt dan dat er in dat proces, bijvoorbeeld op het gebied van middelen of organisatie, iets nodig is waar hij of zij niet zelf in kan voorzien, simpelweg omdat daar niet de grootste kracht ligt. Dan zijn wij er.” “Slim ondernemen is hulp halen waar je die nodig hebt”, vult Marc Backus aan. “Een ondernemer moet doen waar hij goed in is. Dat betekent niet dat hij alles alleen moet doen.”

Organisatie, financiën en strategie

CM&P biedt deskundige hulp op drie verschillende gebieden: het ondernemingsplan ofwel de strategie, financieren en bedrijfsoverdracht. Maar volgens Frans van Melis ligt dat in de praktijk wat genuanceerder. “We praten met de ondernemer om erachter te komen waar we hem mee kunnen helpen. Dat kan toevallig om één van die drie zaken gaan, maar net zo goed om een stukje van het een en een stukje van het ander. Als dat zo is, dan geven wij daar invulling aan.” Hoe dan ook, de vraag van de ondernemer staat centraal. “We helpen waar we kunnen en daarbij houden we ons aan onze core-competenties: organisatie, financiën en strategie” gaat Marc Backus verder. “Het voordeel is dat we binnen onze eigen organisatie altijd terug kunnen vallen op een breed netwerk van specialisten die we kunnen raadplegen voor specifieke vragen.”

Voor en door ondernemers

In het kantoor in Eindhoven is veel kennis en kunde gebundeld. Zowel Marc als Frans hebben hun sporen in het bedrijfsleven wel verdiend. Marc werkte jarenlang bij een bank en kent de financiële wereld door en door, Frans was eindverantwoordelijke bij Del Monte in de regio’s Europa en Azië. Als zelfstandig partners bij CM&P zijn de heren nu zelf ondernemer en dat schept een band. “We staan naast de ondernemer en mogen hem helpen bij het oplossen van problemen en het halen van doelen. Dat geeft ontzettend veel voldoening”, zeggen ze. Dat wil overigens niet zeggen dat het proces zich in volledig harmonie voltrekt. “Wij zijn er niet om ja te knikken”, zegt Marc. “Wij zijn er juist om objectief kritisch te zijn en het denkproces te triggeren. We willen die partner zijn die je kunt vertrouwen, die waarde creëert. En dan moet je iemand wel eens tegen de haren in strijken. Het is wel eens gebeurd dat we een ondernemer een plan afgeraden hebben. Die was ons daar achteraf erg dankbaar voor.”

Geschreven door Ester Schrijft – esther@estherschrijft.nl

Wil jij meer weten over de kracht van een professional die eerlijk en transparant advies geeft? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Met onze landelijke dekking is er altijd wel een expert in de buurt. Zoek hier een vestiging bij jou in de buurt.

Wil je in contact komen met Frans Van Melis of Marc Backus?  Zij helpen je graag verder met succesvol ondernemen.