Frans van Melis

Frans heeft in Venlo succesvol zijn HEAO en HTS (Vervoersacademie) afgerond. Daarna nog verschillende management opleidingen en cursussen op het gebied van bedrijfsoverdrachten gevolgd.

Ervaringen

Ruim 25 jaar in verschillende management/directie posities bij zowel Nederlandse MKB alsmede bij grotere Multinationals (met buitenlandse ), daarbij zijn taken en verantwoordelijkheden van functioneel  (Operations) verschoven naar Algemeen management. In zijn laatste positie als Vice-President bij Del Monte Foods was hij eindverantwoordelijk voor de regio’s Europa en Afrika.

Sinds 2015 zelfstandig werkzaam als internationaal consultant en in 2018 aangesloten als partner (specialist bedrijfsoverdrachten) bij CM&P. Als adviseur voor het MKB neemt hij bedrijfsverkoop, -opvolging en -overname trajecten voor DGA’s, familieleden, bestuurders en ondernemers in het MKB van idee tot de feitelijke transactie volledig uit handen. Daarnaast is Frans inzetbaar als toezichthouder in RVA’s en RVC’s.

Persoonlijk

Frans is vader van 3 kinderen en woont met zijn Française in zowel Nederland en Frankrijk en mag met recht Francofiel worden genoemd.

Ik help u graag verder

  ing. Frans van Melis

  Referenties van klanten

  • Mark Collins (Strauss Coffee)

  Frans heeft het vermogen om zowel de strategische richting van het bedrijf in het oog te houden en tegelijkertijd de praktische aanpak om projecten succesvol af te ronden. Hij is heel professioneel en behebt met goede kennis van bedrijfsbeheer in zijn algemeenheid en Operations/Supply Chain specifiek. Frans is een slimme, boeiende en een prettige vent om mee samen te werken.

  • Brian Oost (Avery Dennison)

  Het was geweldig om met Frans samen te werken. Hij is een inspirerende people manager die altijd in staat is om het beste uit zijn team te halen. Daarnaast is hij niet bang om de nieuwe wegen in te slaan bij zijn zoektochten naar nieuwe kansen en oplossingen,