< p>

Een succesvolle samenwerking - casus verkoop bedrijfspand - CMENP

Een succesvolle samenwerking – onroerend goed financiering Zonweringspaleis

Deel deze pagina
Geschreven door: Waldy van de Walle MSc RAB
6 maart 2020Op een prachtlocatie, in de Hoofdstraat van Sint Jansteen, staat de showroom van Zonweringspaleis VOF. De eigenaren, Heidy en Gavin Kramer, huurden dit pand sinds 2014. In de huurovereenkomst stond dat zij het pand na vijf jaar konden kopen. Daar hadden ze wel oren naar!

Hypotheekhart zeeland

Voor deze koop nam Heidy contact op met Reni de Deckere van HypotheekHart Zeeland. Omdat het om een bedrijfspand ging en niet om een particulier object, kon zij dit niet rechtstreeks financieren. Maar Reni had wel een idee om het alsnog te kunnen regelen. Ze kon via het gebruik maken van overwaarde op de bestaande woning en verbetering van de bestaande hypotheek op hun eigen woning, een deel van de financiering rond krijgen. Daar zat nog wel ruimte in voor verbetering en opname. Makkelijk was dit niet, omdat er een geldverstrekker gevonden moest worden die een lening wilde verstrekken die in hun ogen ‘consumptief‘ was en die ook door de gewijzigde bedrijfsconstructie heen moest kijken. Alleen zou dat nog niet voldoende middelen opleveren. Daarom besloot Reni om de samenwerking op te zoeken met Waldy van de Walle van Claassen, Moolenbeek & Partners. Dit had ze al vaker gedaan, dit omdat ze elkaar goed kunnen versterken. Samen kunnen ze een creatieve, maar werkende constructie voor de klant te bedenken.

Vooronderzoek

Uit ervaring weten we dat bedrijfspanden vaak maar tot 60% à 70% gefinancierd worden. Echter is het Claassen, Moolenbeek & Partners ook al eens gelukt om een bedrijfspand te financieren op basis van 90% van de getaxeerde waarde. Maar in dit geval wisten we ook dat er vanuit de particuliere kant nog ruimte zat. Op basis van deze gegevens hebben we een voorstel gemaakt. 40% van de totale financiering zou geplaatst worden op de particuliere woning en 60% van de totale financiering zou geplaatst worden op het aan te kopen bedrijfspand.

Samenwerking

Dit betekende een samenwerking tussen Claassen, Moolenbeek & Partners en HypotheekHart Zeeland. Door snelle communicatie tussen Reni en Waldy konden de contouren van het plan al snel worden uitgezet. Reni ging aan de slag via haar kanalen en Waldy ging aan de slag met een goed doordacht financieringsplan.

In november 2019 waren alle cijfers voorhanden. Het rapport werd aangeboden midden november 2019 en op 11 december 2019 vond er een afspraak met de bank plaats. Dit ging allemaal heel snel. De bank was enthousiast en was bereid om te financieren. Wel moest er gewacht worden op een door de bank goedgekeurd taxatierapport. Dat duurde helaas tot eind januari. Gelukkig was de verkopende partij bereid te wachten, zeker omdat er half december al van de bank te horen was gekregen dat ze bereid waren te financieren. Uiteraard onder de voorwaarde dat de waarde van het pand ook de getaxeerde waarde was. Maar hier waren we van overtuigd en dit bleek ook het geval.

Reni ging ook aan de slag met de hypotheek van de particuliere woning. Via haar kanalen heeft ze het aanbod van diverse geldverstrekkers uitgebreid onderzocht en vergeleken, een offerte opgevraagd en de aanvraag volledig begeleid. Ook hier kwam snel het verlossende antwoord dat Heidy en Gavin konden herfinancieren, waarbij ze voordeliger uitkwam en de beschikbare ruimte nog iets voordeliger was dan begroot, zodat ze ook nog andere investeringen kunnen doen.

Op weg naar de toekomst

Zonweringspaleis te Sint Jansteen heeft zo haar onderneming klaar gemaakt voor de toekomst. Door het bezit van het pand zijn de lasten voor de huisvestiging fors gedaald. Daarnaast is het pand een mooie voorziening voor de toekomst. Ook kunnen ze nu hun showroom en de buitenruimte verder gaan optimaliseren voor de klanten. Hierdoor zal de dienstverlening van Zonweringspaleis alleen maar vergroot worden.

Zonweringspaleis is een prachtbedrijf met ruime ervaring. Gavin heeft namelijk het vak geleerd van zijn ouders, die momenteel nog steeds een onderneming hebben in Spijkenisse. Hij weet dus hoe je een klant moet helpen. En dan niet alleen verkopen, maar ook service leveren. Dat zagen we ook terug in de financiële cijfers. Jaar op jaar verbeterde de rentabiliteit van de onderneming.

Momenteel bestaat hun assortiment uit:

  • Terrasoverkappingen
  • Rolluiken
  • Garagedeuren
  • Blokhutten en tuinhuizen
  • Buitenzonwering
  • Hor-systemen
  • Binnen zonwering

Met hun showroom aan de Hoofdstraat 47 in Sint Jansteen kunnen mensen voelen en zien hoe de producten eruitzien. Dat is waar mensen waarde aan hechten. Zien en voelen doen meer dan kiezen uit een folder. Benieuwd geworden naar de producten van Zonweringspaleis? Neem eens een kijkje op hun website of spring eens binnen in hun showroom.

Over Reni de Deckere – HypotheekHart Zeeland

Reni de Deckere put inmiddels uit bijna 20 jaar ervaring in het adviseren en bemiddelen bij hypotheken, levens- en schadeverzekeringen. Hierbij gaat ze de moeilijke casussen en meer complexe situaties zoals bij ondernemers/zzp-ers niet uit de weg. Sterker nog, ze heeft het haar specialiteit gemaakt om juist voor relaties met flexibel inkomen, ondernemers, ouderen en grensarbeiders de zaken te regelen, daar waar anderen vaak nee verkopen. Hier zet ze zich met hart en ziel voor in. HypotheekHart Zeeland is aangesloten bij franchiseorganisatie Hypokeur en tussenpersoon voor meer dan 35 geldvertrekkers en al even zoveel verzekeraars en kan daarmee meer bieden dan menig ander tussenpersoon of bank.

Waldy van de Walle

Over de auteur

Waldy van de Walle MSc RAB FJ / BV

Waldy is zeer ervaren in het begeleiden van financieringsaanvragen. Zowel bancaire aanvragen als ook aanvragen via alternatieve financieringen. Daarnaast is Waldy crowdfundbemiddelaar bij GeldvoorElkaar.nl. In opdracht van Geldvoorelkaar.nl helpt hij de accountants, administratiekantoren en financieel adviseurs bij het opstellen en begeleiden van een financieringsaanvraag.

Je kunt hem bereiken op: 06 – 30 41 56 41  of via mail.