Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Met ondernemers bouwen aan een stevig fundament

Deel deze pagina
Geschreven door: Marcel Griffoen
23 februari 2024Marcel Griffioen, partner bij CM&P Midden Nederland heeft een interview gegeven aan Mogelijk over bedrijfsfinancieringen. Het artikel kan je hieronder lezen.

“Ondernemen vergelijk ik wel eens met het bouwen van een huis. Zodra de muren staan, volgt een wirwar aan keuzes als het gaat om inrichting, organisatie, structuur en personeel. Het daadwerkelijk vormgeven van plannen en het vinden van de optimale financiering zijn cruciale stappen waar ik ondernemers graag bij begeleid. Ik merk dat ondernemers het prettig vinden om te kunnen sparren en wij proberen daarbij het fundament steeds steviger te maken”, vertelt Marcel Griffioen, adviseur en partner bij Claassen, Moolenbeek & Partners.

 

Claassen, Moolenbeek & Partners werkt samen met zo’n zestig partners door heel Nederland. Zij begeleiden ondernemers bij bedrijfsfinancieringen en bedrijfsopvolging (verkoop, aankoop en waarderingen). Maar ook strategische trajecten, beslissingen en ondersteuning.

Veranderend financieringslandschap

Marcel: “Als het gaat om bedrijfsfinancieringen, zien we dat naast de traditionele banken veel alternatieve financieringsmogelijkheden zijn. Het valt voor ondernemers niet mee om uit te vinden welke mogelijkheden er allemaal zijn, laat staan dat je weet welke optie het meest geschikt is. Wij werken onafhankelijk. Ons belang is dat de ondernemer zo goed mogelijk zijn doelstellingen kan verwezenlijken. Wij gaan samen met de ondernemer aan de slag om te kijken wat er nodig is. Daarbij weten wij goed wat de verschillende financieringspartijen allemaal aan informatie nodig hebben om een financieringsaanbieding te kunnen doen.”

Samenwerking met Mogelijk

“Voor het financieren of herfinancieren van bedrijfspanden is Mogelijk een van de partijen met wie we samenwerken. Welke partij het best past, is altijd afhankelijk van de situatie en wensen van de ondernemer. Voor ons is het essentieel dat de ondernemer in staat is de lasten goed te dragen. Wij bekijken of en welke financiering(structuur) haalbaar is, maken een beschrijving van de ondernemingen en we maken een overzicht waar de zekerheden zitten voor potentiële financiers. Zo komen we goed beslagen ten ijs en weten zowel de ondernemer als de mogelijke financier precies waar ze aan toe zijn.”

Professionele bedrijfsvoering belangrijk

Algemeen directeur van Mogelijk Folkert Eggink reageert: “Wij financieren en herfinancieren vastgoed van ondernemers, dit doen wij met privaat geld van investeerders. Het is voor ons van belang dat ondernemers hun bedrijfsvoering professioneel en goed op orde hebben en houden. Het is heel fijn dat er partijen zijn zoals Claassen, Moolenbeek & Partners. Zij spelen een essentiële rol in het strategisch adviseren van ondernemers, wat bijdraagt aan een gezonde en succesvolle bedrijfsvoering. Daarnaast zijn ze praktisch in staat om de ondernemer te helpen bij het vinden van de juiste financieringsoplossing, wel zo gemakkelijk voor de ondernemer.”

 

Bron: “Met ondernemers bouwen aan een stevig fundament” (mogelijk.nl)

Over de auteur(s)

Marcel Griffioen

Marcel Griffioen

Marcel Griffioen, partner in Midden-Nederland bij CM&P; hij heeft ruime ervaring op het gebied van financiën (met werkgebieden contractmanagement, facturatie, debiteurenbeheer en integratie acquisities). Hij heeft in het verleden voor vele verschillende ondernemingen opdrachten ingevuld.

Je kunt hem bereiken op 06-52548590 of via mail marcel.griffioen@cmenp.nl.