Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

E&E Koeriers: Financiering op tijd rond

Deel deze pagina

11 juni 2018

E&E Koeriers

E&E Koeriers is een kleinschalig koeriersbedrijf én een echt familiebedrijf. Erwin en Esther de Jong hebben het bedrijf in 2008 opgericht en in 2014 is hun oudste dochter Sharon het team komen versterken. Dat het goed gaat in de transportsector in het algemeen en met E&E Koeriers, blijkt wel uit de grote kring vaste klanten en de uitbreidingen van het wagenpark in de afgelopen jaren. Er werd nog altijd vanuit huis werd gewerkt. Het aantal te verwerken pakketten nam toe en meerdere vervoersmiddelen stonden voor de deur. Dit leidde ertoe dat familie de Jong op zoek ging naar een bedrijfspand. Toen een mooie bedrijfsruimte werd gevonden, moest er snel geschakeld worden om de financiering rond te krijgen. En dat lukte, met behulp van Claassen, Moolenbeek en Partners.

Expertise

In eerste instantie had E&E Koeriers contact opgenomen met hun particuliere adviseur die in het verleden assistentie had verleend bij het aantrekken van een woninghypotheek. Omdat de expertise van deze adviseur niet ligt bij zakelijke financieringsaanvragen werd CM&P ingeschakeld. Op dat moment was E&E Koeriers een creditrelatie van de ING Bank. Daarom werd deze bank nog niet ingeschakeld.

Asset Based financiering voor verbeteren werkkapitaal

In opdracht van CM&P Zuidwest Nederland was Dick Gallé, ook partner bij CM&P, betrokken bij dit project. “Er moest snel geschakeld worden. Dit was noodzakelijk vanwege de financieringsclausule in het reeds getekende koopcontract. We hadden vijf weken om de aankoop te financieren. De uitdaging in deze casus zat in het overtuigen van de drie grote bankiers dat zij een ‘asset based’- gerelateerde instelling dienden los te laten.”

Op tijd rond!

Het is gelukt om de financiering op tijd rond te krijgen. Uitgangspunt was een maximale financiering van 90% van de marktwaarde. Door CM&P werden, met behulp van een financieringsplan, de kredietaanvragen bij de Rabobank en de ABN AMRO middels een persoonlijk onderhoud met de bank, en bij de ING Bank digitaal, de aanvragen ingediend. De drie offertes verschilden niet veel van elkaar m.b.t. tarieven en voorwaarden. De één was echter wat creatiever dan de ander. Omdat een bancaire overgang voor klanten gevoelsmatig “extra werk” met zich meebrengt, heeft E&E uiteindelijk gekozen voor huisbankier de ING Bank.

Kracht van CM&P 

Dick Gallé: “Hier ligt de kracht van CM&P. Bij deze aanvraag wilden de banken in 1e instantie een financiering op basis van de hypothecaire dekking (‘asset-based’). Dit betekende dat E&E eigen middelen in zou moeten brengen. Op verzoek van CM&P werd uiteindelijk gefinancierd o.b.v. de resultaten tot nu toe en de vooruitzichten. Door de jarenlange ervaring op het gebied van kredietverstrekking binnen de banken en goede contacten met deze banken, zijn wij in staat tegengas te bieden aan financieringsinstellingen. Uiteindelijk werd er meer gehoor gegeven aan de financieringsbehoefte van E&E Koeriers.”

Meer weten?

Wil jij meer weten over financiering? Neem dan gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Met onze landelijke dekking is er altijd wel een expert in de buurt. Zoek hier een vestiging bij jou in de buurt.

Over de auteur

Waldy van de Walle MSc RAB FJ / BV

Waldy is zeer ervaren in het begeleiden van financieringsaanvragen. Zowel bancaire aanvragen als ook aanvragen via alternatieve financieringen. Daarnaast is Waldy crowdfundbemiddelaar bij GeldvoorElkaar.nl. In opdracht van Geldvoorelkaar.nl helpt hij de accountants, administratiekantoren en financieel adviseurs bij het opstellen en begeleiden van een financieringsaanvraag.

Je kunt hem bereiken op: 06 – 30 41 56 41  of via mail waldy.vandewalle@cmenp.nl