Zoeken
Close this search box.
Zoeken
Close this search box.

KernGezond Academy van start dankzij overname Fysiolinks

Deel deze pagina

28 september 2021

Bedrijfsovername KernGezond Academy

KernGezond, gezondheidscentrum voor fysiotherapie, manuele therapie, sport, revalidatie en preventie in Lelystad, heeft scholingsorganisatie Fysiolinks overgenomen. Hiermee is de nieuwe KernGezond Academy een feit. “We speelden al langer met de gedachte om bijscholing aan te kunnen bieden aan onze eigen therapeuten en sportleraren. Toen we hoorden dat Fysiolinks een nieuwe eigenaar zocht, zijn we direct met de voormalige eigenaar in gesprek gegaan”, vertelt Chris Bruijn, directeur. Bedrijfsadviseur Ferdinand Zomerman, partner bij Claassen, Moolenbeek & Partners in Lelystad, begeleidde het overnameproces.

Bruijn vormt samen met compagnon Jeroen Morssink de directie van KernGezond. Naast het centrum in Lelystad heeft KernGezond ook nog vestigingen in Mijdrecht en Zeist. De locaties variëren van grotere sportlocaties van wel duizend vierkante meter tot locaties waar vooral in kleinere groepen sport wordt beoefend. “Onze missie is om iedereen in beweging te krijgen”, zegt Bruijn. “Dat gunnen we onze klanten, maar ook onze medewerkers.”

Bijscholing fysiotherapeuten

Fysiolinks is een instituut voor geaccrediteerde nascholing van fysiotherapeuten. “De vorige eigenaar was vorig jaar helaas komen te overlijden en de zoon had de wens om in de bedrijfsfilosofie van zijn vader de onderneming voort te laten zetten. Onze eerste gedachte was: Als we dit bedrijf zouden kunnen overnemen, dan past dat helemaal bij onze ambities. We gaan ervoor! Met Fysiolinks vliegen we wetenschappers en docenten uit heel Europa in om de cursussen te geven. Ons aanbod bestaat uit bijscholingen voor fysiotherapeuten. Omdat fysiotherapeuten BIG geregistreerd zijn, moeten zij hun kennis en vaardigheden met geaccrediteerde nascholing op peil houden en uitbreiden. Dit jaar staan dertig cursussen gepland, deze worden gegeven in hotels verspreid over locaties in Nederland. Volgend jaar willen we met Fysiolinks doorgroeien naar het dubbele aantal.”

Goede overnamebegeleiding

Voor het bepalen van de waarde van Fysiolinks schakelde KernGezond bedrijfsadviseur Ferdinand Zomerman van Claassen, Moolenbeek & Partners in. “Zomerman heeft gedurende het hele traject ons belang voor ogen gehouden. Zijn begeleiding heeft voor een goede overnameprijs gezorgd en een koopovereenkomst die juridisch goed in elkaar zit. We zijn ontzettend blij dat nu onze gekoesterde droom, de oprichting van de KernGezond Academy, is verwezenlijkt”, besluit de nieuwe eigenaar.