Zoeken
Close this search box.
Zoeken
Close this search box.

Elektro van Berlo BV: een nieuw hoofdstuk met Bouwgroep Zuiderbosch

Deel deze pagina
Geschreven door: Bart Lemmen
23 mei 2024Elektro van Berlo BV, gevestigd in het Limburgse Horst aan de Maas, is recentelijk overgenomen door Bouwgroep Zuiderbosch. Opgericht in 1984, heeft dit bedrijf zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een specialist in elektronische installaties. Met een team van betrokken en vakbekwame medewerkers voert het diverse werkzaamheden uit, waaronder kracht- en zwakstroominstallaties, verlichting, data-installaties, alarm- en brandmeldinstallaties, CCTV-installaties en Domotica. De succesvolle overname werd begeleid door partner Bart Lemmen.

 

Het overnameproces begon met het onderzoeken van de mogelijkheid van een overdracht binnen de familie. Om de mogelijkheden te onderzoeken en voor extra managementondersteuning, zochten de ondernemers naar een externe expert. De accountant van Elektro van Berlo had connecties met Bart, wat leidde tot een kennismaking tussen Bart en Esther en Wilko van Elektro van Berlo.

Na verloop van tijd werd duidelijk dat een familieoverdracht geen optie was, Hierdoor werd besloten om naar externe partijen te kijken. Hieruit volgde een zoektocht naar geschikte overnamekandidaten, die uiteindelijk binnen het eigen netwerk van samenwerkingspartners werden gevonden.

 

Bart bood ondersteuning bij het waarderen van het bedrijf, het opstellen van het informatiememorandum, het vinden van geschikte overnamekandidaten en het voeren van de uiteindelijke onderhandelingen. De deal werd gesloten na een succesvol verlopen onderhandelingen.

 

De samenwerking met Bart wordt door Esther van der Kerkhof van Elektro van Berlo als erg positief ervaren; “Bart is duidelijk, begrijpt de taal van de regio en kan alles begrijpelijk uitleggen”. Prettig vond Esther de knowhow van Bart over de overname; “Bart straalt rust en deskundigheid uit”.

 

Over de auteur(s)

drs. ing. Bart Lemmen RAB

Bart Lemmen is ervaren in het samenbrengen van mensen binnen een onderneming. Heb je interesse in wat hij voor jou kan betekenen en wil je een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met hem op via 06-31045337 of mail.