Financiering voor onderneming uit de metaalindustrie

Deel deze pagina
Geschreven door: Ferdinand Zomerman
14 juni 2022Voor een MKB onderneming (25 medewerkers, € 5 miljoen omzet) die actief is in de metaalindustrie heeft partner Ferdinand Zomerman, in samenwerking met CapitalBox, een financiering gerealiseerd.

De onderneming ging verhuizen naar een nieuwe locatie en op de nieuwe locatie stonden machines de ondernemer graag wilde overnemen. Met de aanschaf van deze machines kon de productiecapaciteit worden verbeterd, wat zal resulteren in een verdere groei van de onderneming. Enige aandachtspunt was dat er snel geschakeld moest worden, zodat de machines ook daadwerkelijk overgenomen konden worden. Door de huidige prijsstijgingen en uitbetalingen van het vakantiegeld in mei liep het bedrijf tegen een tijdelijke liquiditeitskrapte aan.

Ferdinand Zomerman en Ton Gerritsen hebben met deze klant een lange samenwerking op het gebied van managementondersteuning. Logischerwijs kwam de onderneming voor advies uit bij CM&P Zwolle.

Voor de financiering heeft Ferdinand Zomerman bemiddeld tussen de onderneming en CapitalBox. Samen met CapitalBox kon er een prima oplossing voor de korte termijn worden gevonden. Het betrof een blanco financiering van € 200.000, – waarvoor geen extra zekerheden gesteld hoefden te worden.

Ferhat Ozturk van CapitalBox reageerde verheugd op de samenwerking: “Ferdinand is een zeer goede sparringspartner. Snel en duidelijk in het communiceren en altijd goed bereikbaar. Inmiddels de tweede succesvolle casus in korte tijd, contact met hem ervaar ik altijd als zeer prettig.“

ing. Ferdinand Zomerman RAB FJ-BV-BM&V

Over de auteur

ing. Ferdinand Zomerman RAB

Ferdinand Zomerman zet zich honderd procent in als bedrijfsadviseur voor ondernemers in het MKB. Omdat hij veel bedrijven van binnen heeft mogen zien, is zijn ervaring zeer breed. Ben je op zoek naar een Strategisch sparringpartner, Management ondersteuner of Financieel adviseur? Neem dan contact op met hem via 085 – 05 18 522 of via mail.