< p>

Bedrijfsovername - Claassen, Moolenbeek en Partners

Bedrijfsovername - afbouwen onderneming of optie voor groei

Een bedrijfsovernemen of je bedrijf verkopen?

Om dat succesvol te realiseren is er een goed plan nodig. Er zijn heel veel verschillende soorten en vormen van overname. Trouwens ook van bedrijfswaardering en prijsbepaling. We helpen je graag in je zoektocht. We kennen de weg. Vind een partner bij jou in de buurt.

Met 30 vestigingen altijd in de buurt

Daarmee kunnen we een belofte waarmaken:
ondernemers adviseren ondernemers over ondernemen,
altijd dichtbij.

.

"De juiste fasering cruciaal"

Bedrijf verkopen

De ondernemer en de onderneming. Vaak zijn het twee zaken in één. Bij het MKB komt heel vaak de vraag: “Wat gebeurt er met mijn bedrijf, na mijn afscheid?” “Wordt het een familie overdracht , of een externe verkoop?” Ons advies is in beide gevallen: begin er tijdig aan! Twee jaar voorbereiding is echt niet te veel.

"Met stappen- plan naar succes"

Bedrijf kopen

Wetenschappelijk onderzoek hebben we er niet naar gedaan, maar we weten zeker dat vaak na de aankoop van een bedrijf de gewenste synergie effecten uit blijven. Hoe kun je dat voorkomen? Door een goed gedegen stappenplan! Dat begint lang voordat je de onderhandelingen ingaat. Wij kunnen je hierin begeleiden.

"Onder- handelen met resultaat"

Bedrijfswaardering

Wat is mijn bedrijf waard? Of wat wil ik betalen voor een bedrijf?

Het antwoord ligt vaak in de argumenten. Natuurlijk: cijfers kunnen inzicht geven. Maar resultaten uit het verleden…. Bedrijfswaarderen is een vak apart. Binnen onze organisatie hebben we meerdere professionals die je snel een inzicht kunnen geven.

Wanneer koop je een bedrijf / ga je over tot een bedrijfsovername?

Bedrijfsovername

Iedere bedrijfsovername is uniek. Wil jij je bedrijf verkopen of sta je juist op het punt om een bedrijf te kopen? Heb jij je zaakjes helemaal op orde? Een overnameproces kan namelijk erg lang duren en het dient zorgvuldig te gebeuren. Het gaat namelijk om grote belangen. Wij helpen je om het optimale te bereiken.

BEDRIJF KOPEN

Groei kun je onder andere realiseren door een bedrijfsovername. Daarnaast kun je versneld starten met een management buy-in (wanneer iemand zich inkoopt in een ‘vreemd’ bedrijf), of een management buy-out (wanneer iemand zich inkoopt bij het bedrijf waar hij al werkt, aandeelhouder is of familie van de eigenaar is). De specialisten van CM&P hebben ruime ervaring met het begeleiden bij het kopen van een bedrijf en adviseren je graag. Dankzij ons uitgebreide netwerk, kunnen we kijken wat het beste bij jouw wensen aansluit en je voorzien van een advies op maat.

BEDRIJF VERKOPEN

Ooit komt het moment dat je ‘de zaak’ gaat verkopen. Je kunt jouw bedrijf in zijn geheel of deels verkopen. Een opvolger kan bijvoorbeeld geleidelijk het bedrijf overnemen. Daarbij ga je natuurlijk niet over één nacht ijs. Het bedrijf verkopen doe je waarschijnlijk maar één keer in je leven. Belangen binnen de familie spelen hierbij vaak een grote rol, waarbij je te maken krijgt met emotionele en rationele beslissingen. Neem ruim de tijd voor dit proces. Het is eerder een proces van jaren dan van maanden.

Wij helpen je ervoor te zorgen dat de uitgangspunten helder zijn. Dit vereenvoudigt het proces. Bij het begeleiden van de verkoop van bedrijven komt namelijk veel kijken. Juridische & bedrijfseconomische aspecten, de waardering, de juiste prijs, maar ook timing én tactiek. Laat je daarom begeleiden door de ervaren overname adviseurs van CM&P. Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan of bekijk onze casussen.

Bekijk hier een selectie uit ons overzicht van Vraag en Aanbod bedrijven.

Of bekijk de video hieronder over onze begeleiding bij bedrijfsoverdracht.

Vrijblijvend gesprek

Wilt u begeleiding van een betrokken adviseur? Vul dan dit formulier in. Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op.

Bekijk hier een selectie uit ons overzicht van Vraag en Aanbod bedrijven.