< p>

7 tips om sneller en slimmer te werken | CM&P Venray

Tips om sneller en slimmer te werken

Deel deze pagina
Geschreven door: Bart Lemmen
7 juni 2017

Tips om sneller en slimmer te werken

Welke ondernemer droomt er nu niet van: een organisatie waar werknemers effectief te werk gaan. Maar hoe verhoogt u het tempo en de effectiviteit van de medewerkers in uw organisatie?

Wij geven u graag 7 tips om sneller en slimmer te werken

1. Werktempo is niet hetzelfde als druk zijn

Haal deze twee niet door elkaar. Het gaat er uiteindelijk niet om hoeveel uren er wekelijks wordt gewerkt. Veel belangrijker is het hoe snel de organisatie de gekozen doelen bereikt. Hard werken hoeft dus niet hetzelfde te zijn als slim werken.

2. ‘Walk the talk’

Zijn snelheid en wendbaarheid voor de organisatie topprioriteit? Dan is het essentieel dat het management zich ook zo gedraagt. Als de top zelf niet het goede voorbeeld geeft, dan is de organisatie weer snel terug bij af – hoe voorbeeldig de managementdisciplines ook worden uitgevoerd.

3. Omarm risico’s, ontwijk ze niet

Risico en kans zijn twee kanten van dezelfde medaille. Succesvolle organisaties durven over het algemeen als eerste risico’s aan te gaan en grijpen kansen die zich voordoen gretig. Soms kan het best spannend zijn, maar het loont zeker om (gecalculeerde) risico’s te nemen.

4. Perfecte plannen bestaan niet

Excessief plannen is een van de grootste gevaren voor succes. Je kunt je nu eenmaal niet op alles voorbereiden, dus streef naar planning waarvoor het principe ‘goed is goed genoeg’ geldt. Niet het vermogen vaardig te plannen, maar het vermogen in actie te komen, alert te zijn, te leren en te verbeteren, zijn het belangrijkst. Dus blijf meten of de doelen worden behaald en stuur bij zodra nodig.

5. Delegeer

Altijd maar moeten wachten op toestemming van de leidinggevende vertraagt enorm. Wil een organisatie snel en wendbaar handelen, dan moet de leiding delegeren. Dat wil zeggen: de leiding stelt de doelen vast, wijst de richting aan en schept de voorwaarden zodat anderen hun werk kunnen doen. Dit biedt vrijheid, niet te verwarren met vrijblijvendheid.

6. Hou het eenvoudig

Complexiteit en snelheid gaan niet samen. Dus ontwerp een eenvoudige en transparante organisatie. Hou de organisatie plat, minimaliseer de hiërarchie. Zorg voor een duidelijke waardepropositie en een werkend businessmodel. En laat ‘de stem van de klant’ door heel de organisatie klinken.

7. Niets bevordert falen zo erg als succes

Neem Nokia, bijna vijftien jaar geleden. Het bedrijf was toen zo succesvol, dat het topmanagement zich onverslaanbaar achtte. Succes werd hun grootste zwakheid, dat is de Wet van de Remmende Voorsprong. Zwelg dus niet in succes, maar blijf ook dan met beide benen op de grond.

Doe uw voordeel met bovenstaande tips om sneller en slimmer te werken! Wilt u ook slimmer werken? Neem gerust eens contact op, wij helpen u hierbij graag. Wij geloven dat resultaat een keuze is, en samen halen we meer uit uw bedrijf. Onze missie is niet voor niets: KEUZES x AANDACHT = SUCCES! Bel ons via 0478-769006 of stuur een e-mail aan bart.lemmen@cmenp.nl.