< p>

Wat is de toekomst van jouw bedrijf? - Claassen, Moolenbeek en Partners

Wat is de toekomst van jouw bedrijf?

Deel deze pagina
Geschreven door: Wim Mandigers
17 april 2018Hoe ziet jouw bedrijf er over 5 jaar uit?

Aan ondernemers stel ik vaak de vraag: “Hoe ziet jouw bedrijf er over vijf jaar uit?”. Door mijn ervaring en uit de informatie over de laatste (technische) trends raak ik er steeds meer van overtuigd dat ik beter de vraag kan stellen: “Hoe zien jouw producten er over vijf jaar uit?” Vragen blijven stellen is essentieel om te blijven bestaan. Je begon met een droom toen je een eigen bedrijf startte. Als je eenmaal aan de gang bent is het verleidelijk om je aan de waan van de dag over te geven. Ondertussen ontwikkelt de technologie echter gewoon door. Stilstand is achteruitgang!

toekomst van jouw bedrijf

Nieuwe technologieën in MKB

Nieuwe technologieën bieden ongekende mogelijkheden voor productvernieuwing en niet in de laatste plaats servitization. Dit gebeurt niet altijd door de gevestigde bedrijven. Hierdoor is maar de vraag of de producten van vandaag nog de producten van morgen zijn.

Wat is servitization? Dat is het aanbieden van klantgerichte combinaties van goederen, diensten, ondersteuning, self-service en kennis, met als doel waarde toe te voegen aan het kernproduct.

Maak je bedrijf klaar voor de toekomst

Om je bedrijf klaar te maken moet je jezelf realiseren dat verandering de enige vaste factor is voor de ondernemer van vandaag. De ondernemer die geen goed antwoord heeft op de vraag hoe zijn producten er over vijf jaar uit (moeten) zien loopt grote kans de aansluiting bij de markt te missen. Wat dat betekent voor het bedrijf kan ik in beeld brengen. Ik breng echter liever in beeld wat er nodig is om de productvernieuwing in gang te zetten te voorzien in de (financiële) infrastructuur om dit te kunnen realiseren. Zo help ik de ondernemer succesvol ondernemen. Vandaag én over 5 jaar.

In een artikel van het Financieel Dagblad vertelt de CEO van Essent hoe hij de toekomst van zijn bedrijf ziet. Zoals je kunt lezen is dat compleet anders dan vandaag de dag:technologie beïnvloed bedrijfsvoering

Lees verder: http://bit.ly/FD_artikel_Essent

Weet jij het antwoord voor jouw bedrijf? Ik kijk met plezier uit de vraag samen te beantwoorden.

Wim Mandigers

Meer weten over hoe je jouw bedrijf klaar kunt maken voor de toekomst en hoe je om kunt gaan met de technologische ontwikkelingen? Neem dan contact op met Wim Mandigers via 06 – 52 45 68 61 of Wim.Mandigers@cmenp.nl