< p>

Ik krijg geen financiering wat nu? - Claassen, Moolenbeek en Partners

Ik krijg geen financiering wat nu?

Deel deze pagina

21 mei 2015Regelmatig spreken wij ondernemers die klagen dat ze hun financiering niet rond krijgen. Ze stoppen dan hun plannen in de ijskast, ze laten het erbij.

Waarom?

Ondernemers concentreren zich nog te vaak op de banken. Als de bank dan NEE zegt druipen veel ondernemers af en stoppen ze met de ontwikkeling van hun plannen. Maar is dit noodzakelijk. NEE. De laatste jaren zijn er vele alternatieven gekomen. Denk maar eens aan crowdfunding, kredietunies, financieringen met overheidsgaranties, het MKB impulsfonds, achtergestelde leningen etc. Ook andere vormen van bestaande financieringen worden nog te weinig benut. Factoring, leasing, leverancierskrediet, afnemerskrediet. Mogelijkheden te over.

Is het dan zo makkelijk?

Nee, gemakkelijk is het niet om uw plannen gefinancierd te krijgen. Vaak is specialistische kennis noodzakelijk. Kennis van een financieringsspecialist. Maar zelf kunt u ook al veel doen. Zorg ervoor dat u uw plannen voldoende hebt uitgewerkt. Onderbouw uw plannen goed. Onderbouwing van de prognoses, maar ook onderbouwing van uw investering, uw markt, uw businessmodel.

Checklist van een goede financieringsaanvraag

Om zelf te controleren of uw financieringsaanvraag wel voldoende is onderbouwd kunt u deze checklist gebruiken.

  • Heb ik mijn persoonlijke kwaliteiten goed onderbouwd.
  • Heb ik mijn markt en mijn marktpotentie goed in kaart gebracht.
  • Hoe ga ik mijn markt bewerken.
  • Hoe ziet mijn financiële positie eruit voor- en nadat ik geïnvesteerd heb.
  • Wat zijn de gevolgen van de investering op mijn bedrijfsvoering en mijn verlies & winstrekening.
  • Hoe zijn mijn prognoses onderbouwd.
  • Claassen, Moolenbeek & Partners uw financieringsspecialist.

Al meer dan 30 jaar is Claassen, Moolenbeek & Partners specialist in het financieren van het MKB. Met landelijke dekking en kantoren dicht bij u als ondernemer. Met kennis van de regionale markt, maar ook met een landelijke kennis van alle financieringsmogelijkheden. Maak daarom eens een vrijblijvende afspraak met ons om te inventariseren wat er voor u mogelijk is. U wilt toch ook dat u uw dromen kan realiseren. Klik
hier
voor een afspraak.