< p>

Geef richting aan je onderneming en gebruik de bedrijven scan

Geef richting aan je onderneming en gebruik de bedrijven scan

Deel deze pagina
Geschreven door: Waldy van de Walle MSc RAB
22 september 2019Werk aan je bedrijf en niet in je bedrijf, een veel gehoord gezegde van veel ondernemerscoaches. Maar is dit wel zo makkelijk om te doen? De waan van de dag blijft altijd kleven. Na een goede vakantie heb je vele voornemens om het anders te gaan doen, maar na 4 weken ben je vaak weer op dezelfde koers. Met de Claassen, Moolenbeek & Partners Bedrijven Scan geef je juist richting aan je onderneming!

Hoe bepaal je je koers?

Als je de literatuur erop naslaat, moet je beginnen met een strategie. En ja, dat is ook zo. Maar hoe kom je nu aan een goede strategie? Vanuit een doel maak je meetbare doelstellingen. Om die doelstellingen te bereiken maak je strategie en de tactieken zijn er weer voor om je bepalen hoe je je strategie gaat uitvoeren. Maar is dat echt het begin?

Start vanuit je bedrijf

Waarom niet starten vanuit je bedrijf? Hoe is je onderneming nu georganiseerd? Hoe zijn de resultaten tot nu toe en hoe heb je dat bereikt? Waarin onderscheid je je van je concurrenten? Waar lig je wakker van? Op welke cijfers stuur je je onderneming? Groei je even hard als de markt waarin je opereert of ga je juist sneller of langzamer? Wat doe je nu in je onderneming: werken of ondernemen? En zo zijn er nog een heleboel vragen die je jezelf zou kunnen stellen.

De Claassen, Moolenbeek & Partners BedrijvenScan (CBS)

Om je bedrijf inzichtelijk te maken en om al die vragen te beantwoorden heb je tijd nodig. En ja, je werkt in je bedrijf en maakt daarvoor de nodige uren. Kan dit nu niet efficiënter, zou je zeggen. Dat dachten wij bij Claassen, Moolenbeek & Partners ook. Daarom hebben wij de CBS-tool ontwikkeld.

Wat is de CBS-tool?

De CBS-Tool is een online applicatie, waar jij als ondernemer zelf de vragen over jouw onderneming invult. De tool is zodanig ontwikkeld dat er diverse vragen zijn over verschillende aspecten van je onderneming. Zo heb je niet alleen algemene vragen, maar ook vragen toegespitst op jouw onderneming.

Het invullen kost je maar 2 tot 3 uur van je tijd, een kleine tijdsinvestering dus. Maar jouw CM&P adviseur kan het proces ook volgen. Je kunt hem vragen om ondersteuning, maar we kunnen je ook helpen. Bijvoorbeeld om jouw financiële gegevens in te voeren in de tool. Ook de voortgang wordt gemonitord via het systeem, zodat je een kleine lichte dwang hebt om nu echt te gaan werken áán jouw bedrijf in plaats van in jouw bedrijf.

Wat levert het me op?

De bedrijvenscan is gebaseerd op het INK-model. Als je de vragen eerlijk hebt beantwoord dan levert dit een goede analyse op van jouw onderneming. Zo worden de sterke en zwakke punten van jouw onderneming blootgelegd en de kansen en bedreigingen. Tevens ontstaat er een lijst met aandachtspunten en actiepunten.

Dit alles ontvang je in een rapport. Maar we laten je dan niet zwemmen in woorden. We nemen hiervoor de tijd om het rapport met je te bespreken en te voorzien van aanbevelingen en adviezen. Zodanig dat je aan de slag kunt met de koers van jouw onderneming.

Interesse?

Je wilt echt aan jouw bedrijf gaan werken? Neem dan contact op met een adviseur in jouw regio. Kijk op https://www.cmenp.nl/partners/zoek-regio-plaats/ voor een partner in uw regio. Zij kunnen voor jou een inlogcode aanvragen voor de site https://cbs-cmenp.nl/. Tevens kunnen ze je wegwijs maken hoe jij de tool moet gebruiken en wat de voordelen hiervan zijn.

Waldy van de Walle

Over de auteur

Waldy van de Walle MSc RAB FJ / BV

Waldy is zeer ervaren in het begeleiden van financieringsaanvragen. Zowel bancaire aanvragen als ook aanvragen via alternatieve financieringen. Daarnaast is Waldy crowdfundbemiddelaar bij GeldvoorElkaar.nl. In opdracht van Geldvoorelkaar.nl helpt hij de accountants, administratiekantoren en financieel adviseurs bij het opstellen en begeleiden van een financieringsaanvraag.