< p>

Kantoor Rotterdam verdubbelt! - Claassen, Moolenbeek en Partners

Kantoor Rotterdam verdubbelt!

Deel deze pagina
Geschreven door: Arja Hilberdink Briggeman
16 december 2020Recent zijn twee nieuwe partners, Hans Tobé en Arja Hilberdink toegetreden tot de Rotterdamse vestiging van Claassen, Moolenbeek & Partners. Tezamen met Ruud Huising en Robert Claassen vormen zij het nieuwe team en heeft kantoor Rotterdam meer slagkracht gekregen. Zo kunnen zij klanten vaker helpen bij succesvol ondernemen.

Hans Tobé

Hans Tobé heeft als financieel manager, controller en operationeel manager jarenlange ervaring opgedaan in verschillende sectoren en bij meerdere bedrijven. In deze periode is hij onder andere verantwoordelijk geweest, in de functie van COO voor ca 20 wereldwijd opererende Netherlands Business Support Offices. Waardoor hij ruime ervaring heeft op gedaan in het aansturen en de bedrijfsmatige beheersing van buitenlandse vestigingen. Hij weet dan ook als geen ander te opereren in verschillende zakelijke culturen. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan in Blockchain toepassingen.

 

Arja Hilberdink

Over het partnerschap bij Claassen, Moolenbeek & Partners zegt Arja: “Ondernemerschap fascineert mij. Als algemeen directeur van een familiebedrijf heb ik de afgelopen jaren met vrijwel alle facetten van ondernemerschap te maken gehad. Vaak betrof dat energie-gevende, groei georiënteerde activiteiten, maar natuurlijk zat het ook wel eens tegen! Het heeft me veel bagage gegeven die ik graag, tezamen met alle andere ervaring die ik heb opgedaan, breed ga inzetten. Met deze stap ga ik me richten op ondernemers en ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf met als doel hen (nog) succesvoller te maken.”

Claassen Molenbeek & Partners, uw vertrouwenspersoon bij succesvol ondernemen

Veel ondernemers hebben het druk, waardoor zij zich niet de tijd gunnen om te werken aan hun bedrijf. Daarom bestaat er de mogelijkheid om op financieel en bedrijfskundig gebied extern kennis en ondersteuning te krijgen. Claassen, Moolenbeek & Partners is een sterke kennisorganisatie die ondersteunt en adviseert. Of het nu gaat om de aan- of verkoop van een bedrijf, een financiering of strategie: wie hierbij goed beslagen ten ijs wil komen, kan best enige hulp en advies gebruiken.

De partners van Claassen, Moolenbeek & Partners in Rotterdam weten er alles van. Zij begeleiden ondernemers bij het verwezenlijken van zijn of haar ondernemersdroom, bijvoorbeeld door het aankopen van een ander bedrijf. “Iedere bedrijfsovername is uniek.” zegt Tobé. “Wil jij je bedrijf verkopen of sta je juist op het punt om een bedrijf te kopen? Heb jij je zaakjes helemaal op orde? Een overnameproces kan namelijk lang duren en het dient zorgvuldig te gebeuren. Voor de begeleiding van zo’n overnameproces zijn wij bij uitstek de juiste partij.”

Claassen, Moolenbeek & Partners is al bijna vier decennia actief in de markt van onder meer bedrijfsovernames, financieringen en strategie en kent dus de vele valkuilen voor ondernemers. Hilberdink: “Ooit komt het moment dat je ‘de zaak’ gaat verkopen. Je kunt jouw bedrijf in zijn geheel of deels verkopen. Een opvolger kan bijvoorbeeld geleidelijk het bedrijf overnemen. Daarbij ga je natuurlijk niet over één nacht ijs. Het bedrijf verkopen doe je waarschijnlijk maar één keer in je leven. Je krijgt te maken met emotionele en rationele beslissingen. Neem ruim de tijd voor dit proces. Het is eerder een proces van jaren dan van maanden.”

Tobé: “Wij helpen om de uitgangspunten helder te krijgen. Dit vereenvoudigt het proces. Bij het begeleiden van de verkoop van bedrijven komt namelijk veel kijken. Juridische & bedrijfseconomische aspecten, de waardering, de juiste prijs, maar ook timing én tactiek.”

Het probleem van de markt

De overname van een onderneming is een niet dagelijkse oefening voor de ondernemer. Een bedrijfsoverdracht is namelijk totaal iets anders dan de dagelijkse gang van zaken. Er moeten stappen gezet en keuzes gemaakt worden. Maar welke?

Uw oplossing

Claassen, Moolenbeek & Partners is al jaren actief in bedrijfsovernamebegeleiding en beschikt over een beproefde methodiek om een bedrijfsovername in de juiste fasering te realiseren.

Contact

Wil je contact opnemen met onze partners in Rotterdam? Bezoek dan de vestigingspagina op onze website (klik hier).

Of bel / mail ze nu via onderstaande knop.