Zoeken
Close this search box.
Zoeken
Close this search box.

Benut je kansen met de QuickScan!

Deel deze pagina
Geschreven door: Wim Satter, Paul Mennema en Marlon van der Haven
15 februari 2024Iedere ondernemer kent wel het gevoel dat er meer uit het bedrijf te halen valt, of juist dat er iets niet helemaal lekker loopt. Om de ondernemer daarbij te helpen hebben drie partners van Claassen Moolenbeek & Partners Zuid-Holland de QuickScan ontwikkeld. Daarmee maken we in korte tijd een grondige analyse van het bedrijf en presenteren dit in een overzichtelijk rapport tegen een vooraf afgesproken, vaste prijs.

Het beter benutten van kansen, de vinger op de zere plek, een spiegel voor de ondernemer. Dit kunnen allemaal uitkomsten zijn van deze QuickScan. Sommige ondernemers laten daarom een periodieke QuickScan uitvoeren als een soort APK. Met onze aanbevelingen en de actielijst die we achterlaten kan de ondernemer zelf over de vervolgstappen beslissen.

Hoe grondig kan een QuickScan zijn? Met de informatie van de ondernemer en eventueel andere teamleden bekijken we de strategie van het bedrijf in de volle breedte, met aandacht voor de verschillende aspecten op het gebied van commercie, organisatie, processen en financiën. Overlappend zijn er dan nog thema’s die zien op al deze gebieden, zoals het zeer actuele en in belang toenemende thema duurzaam ondernemen. Met onze aanpak bent u er zeker van dat alle relevante aspecten van de onderneming worden bekeken.

De omstandigheden waarin een onderneming zakendoet veranderen voortdurend. Dit kan zowel extern veroorzaakt worden als uit de eigen onderneming komen of, en dat is het meest waarschijnlijk, een combinatie van beide. Externe oorzaken aanwijzen is niet zo moeilijk met alles wat er de laatste jaren is gebeurd: Brexit, corona, verstoringen in de logistiek, hoge inflatie, aangescherpte milieueisen, ChatGPT, etc. Het is niet zo raar dat de ondernemer zich soms afvraagt of de onderneming op al die gewijzigde omstandigheden goed heeft geanticipeerd. Hoe ligt de markt erbij? Bedienen we de klanten nog op de best mogelijke wijze? Welke rol pakken we in de keten? Wat verwachten de klanten van het bedrijf in het kader van de CSRD? Wat doet de concurrentie? Maken we nog het gewenste rendement?

Een vraag van een heel andere orde is of het bedrijf de groei nog goed aankan en hoe de onderneming de groei georganiseerd krijgt. Een onderneming wil innovatief zijn, kansen pakken, als het even kan schaalgrootte realiseren, processen optimaliseren. Maar wanneer moeten de stappen worden gezet en hoe? Is de kennis in huis? Hoeveel geld, en in welke vorm, moet erbij om de kas op peil te houden? Heb je nagedacht over een aan- of verkoop?

Een nulmeting door Claassen Moolenbeek & Partners als externe en onafhankelijke partij kan snel inzicht verschaffen in de sterktes en zwaktes van alle kritieke aspecten van de bedrijfsvoering. De concrete aanbevelingen stellen de onderneming in staat direct actie te ondernemen. Ook kan de QuickScan voor de ondernemer een aanbeveling bevatten om verder de diepte in te gaan op een bepaald onderwerp.

De missie van Claassen Moolenbeek & Partners is om met een praktische aanpak en concrete oplossingen jouw onderneming te helpen om succesvoller te worden. De QuickScan is daarbij een belangrijke eerste stap.

Heeft de QuickScan uw interesse gewekt of wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact op met Paul Mennema (06 1404 9531), Marlon van der Haven (06 2111 0396) en Wim Satter (06 2333 3546).

Over de auteur(s)

Wim Satter

Wim Satter is sinds 2019 partner bij CM&P. Wim begeleidt MBK-ondernemers met het oplossen van concrete vraagstukken zonder daarbij het complete plaatje uit het oog te verliezen. Meer weten wat Wim voor jou en je onderneming kan betekenen? Neem gerust contact met hem op voor een vrijblijvend gesprek.

Via mail of 06 – 23 33 35 46

Paul Mennema MBA

Paul is in 2023 aangesloten bij CM&P. Paul is een ondernemende trusted advisor met meer dan twee decennia aan praktijkervaring. Deze ervaringen geven Paul de expertise om met ondernemers te sparren over de impact van investeringskeuzes, overnames, integratie en opvolgingsvraagstukken.

Mail of bel Paul op 06 – 14 04 95 31

Mr. Marlon van der Haven

Marlon is sinds 2023 partner bij CM&P Zuid Holland. Marlon heeft ruime ervaring als (controlerend) accountant, en daarnaast beschikt hij over uitgebreide expertise in het samenstellen van financiële informatie in diverse vormen voor een breed scala aan gebruikers, inclusief fiscale aspecten van zowel bedrijven als ondernemers.

Wil je in contact komen met Marlon? Mail of bel hem op 06 21 11 03 96.