< p>

Samenwerking Peter Priem - kantoor Bergen op Zoom, partner CM&P Zuidwest-NL

Interview Peter Priem – kantoor Bergen op Zoom, partner CM&P Zuidwest-NL

Deel deze pagina

4 april 2017

Peter Priem

Per 1 april 2017 is officieel een samenwerking aangegaan met Peter Priem. Peter werkt vanuit Bergen op Zoom. De kantoren in Hulst en Bergen op Zoom zullen samen operationeel zijn voor geheel Zuidwest-Nederland. Hieronder een interview met Peter Priem.

Wat is jouw achtergrond?

‘Ik heb ruim 35 jaar in de industrie gewerkt op diverse management en directieposities. De laatste 6 jaar was dat in Lille, Noord-Frankrijk. Ik heb in die periode veel gereisd en wilde op een bepaald moment mijn carrière dichterbij huis voortzetten. Bovendien lonkte het zelfstandig ondernemerschap als alternatief voor een loondienstverband. In april 2015 heb ik daarom mijn baan opgezegd in Frankrijk en vervolgens een paar maanden de tijd genomen om na te denken over m’n toekomstige carrière. Het opstarten van een adviespraktijk was daarbij één van de mogelijkheden.

Hoe ben je in contact gekomen met het merk CM&P?

Ik heb een bedrijfskundige achtergrond, dus het geven van bedrijfskundig advies lag voor de hand. Eind 2015 ging ik me gericht oriënteren en kwam ik bij Claassen, Moolenbeek & Partners terecht. “Zelfstandig maar niet alleen. Samen onder één paraplu.” Dat trok me meteen aan. Gezien mijn leeftijd (60) zou ik zo sneller tot een volwassen adviespraktijk kunnen komen. In januari 2016 heb ik de eerste gesprekken gehad. Zij waren op dat moment ook op zoek naar partners in Zuidwest-Nederland. Dus dat sloot goed op elkaar aan. Na verschillende vervolggesprekken ben ik de opleidingsfase ingegaan.

Hoe ben je in contact gekomen met Waldy?

Ik wilde tijdens mijn voorbereiding graag in contact komen met partners uit de regio. Voor Zeeland bleek dat Waldy te zijn. Sinds april 2016 kennen we elkaar. Zijn enthousiasme voor het vak is aanstekelijk en het is heel prettig om te sparren met elkaar.

Samen met Waldy zijn jullie de gezichten van CM&P Zuidwest-Nederland. Jij Bergen op Zoom, Waldy Hulst. De locaties versterken elkaar. Op welk gebied versterken jullie elkaar nog meer?

Waldy is specialist in bedrijfsovernames en financieringen. Ik focus meer op de strategie, het opstellen van ondernemingsplannen. Voor alle vakgebieden kun je bij ons allebei terecht. We werken nauw samen.

Kun je uitleggen waar ‘Strategie’ binnen jouw werkveld voor staat? Wat kun jij de klanten bieden?

Dit heeft alles met ondernemingsplanning te maken. Als ik met ondernemers praat, dan wordt strategie vaak verward met ambitie. “We willen groei. We willen export gaan doen. We willen meer marktaandeel etc.” Dit zijn ambities, bepaalde doelstellingen. Geen strategie. Hoe ga je je doelen bereiken? Welke concrete stappen ga je ondernemen om je ambities waar te maken? Hoe zorg je er voor dat de aanpak door de gehele organisatie wordt gedragen? Dat is de strategie! Het is de juiste vertaalslag van ambitie naar realisatie.

Waarom moeten ondernemers bij jou aankloppen?

Ik heb 35 jaar werkervaring binnen ondernemingen. Ondernemers zijn vaak druk. Dat begrijp ik. Ik hanteer een gestructureerde en gerichte CM&P-aanpak die werkt. Ik breng stap voor stap in beeld wat we moeten gaan doen. Startende ondernemers of ondernemers die willen groeien. Of juist ondernemers die een andere weg in willen slaan en daar hulp bij nodig hebben. Dat is iets waar ik me graag mee bezig wil houden.

Kun jij Peter Priem in 3 woorden omschrijven?

  • Bruggenbouwer: Ik ben in staat om mensen te verbinden, organisaties te verbinden en hierdoor te laten samenwerken.
  • No-nonsens: Ik ben nuchter en sta met beide benen op de grond.
  • Mensgericht: Ik ga altijd uit van het goede van de mens en daar probeer ik het beste uit te halen.

Juist de combinatie van deze 3 eigenschappen is belangrijk.

Wat onderneem je graag naast je werk?

Ik organiseer graag events. Vroeger de nodige feestjes tijdens mijn studententijd. Nu pak ik dat ook zakelijk op en organiseer ik professionele beurzen. Ook ben ik lid van de Lions Club en verricht ik bestuurlijke taken voor bijvoorbeeld de tennisvereniging. In mijn vrije tijd ben ik ook een echte watersportliefhebber. Dat staat nu even op een laag pitje, maar hopelijk kan ik dat in de toekomst weer gaan oppakken.’

Meer info