< p>

Hoe financier ik de groei van mijn onderneming - Claassen, Moolenbeek en Partners

Hoe financier ik de groei van mijn onderneming

Deel deze pagina
Geschreven door: Robert Claassen MBA
22 december 2018

Factoring... kent u dat al?

Bij een groeiende onderneming is het belangrijk om het werkkapitaal goed op orde te houden. Natuurlijk wil je dat het werkkapitaalpositie meegroeit met de groei van de onderneming. Helaas wil dit niet altijd lukken. Vaak wordt dan de oplossing gezocht naar een vorm van debiteurenfinanciering. Hiervoor zijn er verschillende alternatieve opties.

Een goede oplossing kan bijvoorbeeld zijn factoring. De bevoorschotting van de debiteuren zorgt ervoor dat het werkkapitaal meebeweegt met de hoogte van de debiteuren. Op deze manier kunnen de kortlopende financiers tijdig worden betaald en wordt spanning voorkomen.

Sicco Goede (Manager Partner Sales, Togather Finance) en Robert Claassen (CM&P) (rechts)

De Factoringsmarkt is volop in beweging met verschillende aanbieders. CM&P heeft verschillende samenwerkingsvormen met factormaatschappijen. Voor elke klant is maatwerk nodig. Vooral bij snelgroeiende bedrijven is er behoefte dat het werkkapitaal ook snel toeneemt. Factoring is dan een van de oplossingen.  We werken met meerdere factoringpartijen samen. Bijvoorbeeld de nieuwe samenwerking met Togather Finance. Daar kunnen we klanten daadwerkelijk verder mee helpen.” aldus Robert Claassen

Togather is de enige “stille” factoraar in Nederland die tot maximaal 95-98% van de uitstaande nationale en internationale debiteuren koopt, zodat de ondernemer snel kan groeien zonder zorgen over betalingsrisico en faillissementsrisico. Stille factoring houdt in dat de gefactureerde niet op de hoogte is van de wijze waarop facturen worden gefinancierd.

Middels een state of the art creditmanagementsysteem heeft de klant 24/7 inzicht in het betaalgedrag van haar relaties. De klant blijft “in control” en behoudt het persoonlijk contact met de relatie.

Sicco Goede, Manager Partner Sales Togather: “Wij zien in CM&P een zeer geschikte preferred partner om een proactieve rol te vervullen in het signaleren van mogelijkheden en het aanbieden van onze oplossing voor haar snel groeiende klanten.”

Factoring 2.0

Robert Claassen vult aan:  “Ieder bedrijf doorloopt een bepaalde levenscyclus. Elke fase vraagt om andere financiering en met de juiste financiering kan de groei en winstgevendheid van een onderneming aanzienlijk worden verbeterd. De adviseur van CM&P weet wat het beste bij de onderneming past. Daarom zijn we de samenwerking aangegaan met Togather Finance die een nieuwe vorm van factoring in Nederland heeft geïntroduceerd. Speciaal voor snelgroeiende ondernemingen die niet willen dat de naam van de factoraar en/of een ander rekeningnummer op de factuur komt: Factoring 2.0 dus.”

Wil je weten of factoring een interessante alternatieve financiering is voor jouw ondernemen? Neem gerust contact met ons op.

Robert Claassen MBA

Robert Claassen; sinds 2010 als partner verbonden aan Claassen, Moolenbeek & Partners vanuit Rotterdam. Vanaf die jaren heeft hij menig ondernemer (startende ondernemers, groeiende en ondernemers in zwaar weer) geholpen in uiteenlopende situaties waarbij een goede liquiditeitsbegroting nodig was.
Vanaf 2013 heeft hij een positie verworven in het management van Claassen, Moolenbeek & Partners, maar houdt zich nog nadrukkelijk bezig met de financieringsmarkt. Niet alleen met een duidelijk financieringsplan, maar ook voor een ondernemingsplan kunt u bij Robert terecht.