Hoe financier ik de groei van mijn onderneming

Deel deze pagina
Geschreven door: Robert Claassen MBA
22 december 2018

Factoring... kent u dat al?

Als groeiende onderneming is het belangrijk om de werkkapitaal goed op orde te hebben en dat de werkkapitaalpositie ook meegroeit met de groei van de onderneming. Helaas wil dit niet altijd lukken, en moet je op zoek naar een vorm van debiteurenfinanciering. Hiervoor zijn er verschillende alternatieve financiering opties.

Een goede oplossing hiervoor kan zijn factoring. De bevoorschotting van de debiteuren zorgt ervoor dat de werkkapitaalspositie meebeweegt met de hoogte van de debiteuren. Op deze manier kunnen de kortlopende financiers tijdig worden betaald en wordt spanning voorkomen.

Sicco Goede (Manager Partner Sales, Togather Finance) en Robert Claassen (CM&P) (rechts)

“De Factoringsmarkt is volop in beweging met verschillende aanbieders. Als organisatie hebben wij verschillende samenwerking met factormaatschappijen, maar voor elke klant is maatwerk nodig. Binnen onze klantengroep zien wij een aantal snelgroeiende bedrijven waarmee ook de behoefte naar werkkapitaal toeneemt. Factoring is hier een van de oplossingen voor en daarom vinden wij het belangrijk om met factoringpartijen samen te werken. Sinds deze maand zijn wij ook een samenwerking aangegaan met Togather Finance.” aldus Robert Claassen

Togather is de enige “stille” factoraar in Nederland die tot maximaal 95-98% van de uitstaande nationale en internationale debiteuren koopt zodat de ondernemer snel kan groeien zonder zorgen over betalingsrisico en ook faillissementsrisico. Stille factoring is waarbij de gefactureerde niet op de hoogte is van de wijze waarop facturen worden gefinancierd. Middels een state of the art creditmanagementsysteem heeft de klant 24/7 inzicht in het betaalgedrag van haar relaties en is dus in control over het beheer en behoudt het persoonlijk contact met de relatie.

Sicco Goede, Manager Partner Sales Togather: “wij zien in CM&P een zeer geschikte preferred partner om een proactieve rol te vervullen in het signaleren van mogelijkheden en het aanbieden van onze oplossing voor haar groei klanten.”

Robert Claassen vult aan “ieder bedrijf doorloopt een bepaalde levenscyclus. Elke fase vraagt om andere financiering en met de juiste financiering kan de groei en winstgevendheid van een onderneming aanzienlijk worden verbeterd. De adviseur van CM&P weet wat het beste bij de onderneming past en sinds vorige week zijn we een samenwerking aangegaan met Togather Finance die een nieuwe vorm van factoring in Nederland heeft geïntroduceerd speciaal voor snelgroeiende ondernemingen die niet willen dat de naam van de factoraar en/of een ander rekeningnummer op de factuur komt: Factoring 2.0.”

Wil je weten of factoring een interessante alternatieve financiering is voor jouw ondernemen? Neem gerust contact met ons op.

Robert Claassen MBA

Robert Claassen; sinds 2010 als partner verbonden aan Claassen, Moolenbeek & Partners vanuit Rotterdam. Vanaf die jaren heeft hij menig ondernemer (startende ondernemers, groeiende en ondernemers in zwaar weer) geholpen in uiteenlopende situaties waarbij een goede liquiditeitsbegroting nodig was.
Vanaf 2013 heeft hij een positie verworven in het management van Claassen, Moolenbeek & Partners, maar houdt zich nog nadrukkelijk bezig met de financieringsmarkt. Niet alleen met een duidelijk financieringsplan, maar ook voor een ondernemingsplan kunt u bij Robert terecht.