< p>

Van Succes naar Verkoop - Claassen, Moolenbeek en Partners

Van Succes naar Verkoop

Deel deze pagina
Geschreven door: Paul van Beek RAB
15 juli 2020In de zomer van 2019 ben ik vanuit mijn passie voor de horeca een kindvriendelijke horecazaak begonnen. Een grote sprong in het diepe. Vanaf het eerste moment zat de zaak vol en waren de reacties overweldigend. Het kon niet mooier. Behalve onderaan de ‘financiële’  streep. Ik worstelde met het vraagstuk wat het verdienmodel was. De omzet was goed en in januari 2020 zelfs al verdubbeld t.o.v. de zomer, maar toch hield ik als persoon zelf nog weinig over. Ik klopte aan bij de Gemeente Tilburg voor hulp en die brachten mij in contact met Paul van Beek van Claassen, Moolenbeek en partners.

Vanaf het eerste contactmoment voelde dit al goed. Paul nam direct contact op. Op de dag dat we aan tafel zaten veranderde ineens alles. Corona deed zijn intrede. Terwijl ik met Paul zou gaan praten over het verdienmodel moesten we de koers wijzigen. Hoe overleven we deze coronafase? Paul zag de urgentie en met grote regelmaat hadden we contact. Paul bleef in die gesprekken persoonlijk en begripvol maar vooral ook heel realistisch. Hoelang kan Ovide deze fase overleven?

Verschillende scenario’s hebben we samen uitgewerkt en de conclusie was hard maar wel duidelijk en snel gemaakt. Het avontuur van Ovide zou stoppen. De investering in 2019 was zodanig hoog dat de bezetting minimaal 70% van de bestaande zitplaatsen moest zijn. Niet haalbaar met de coronamaatregelen. Ook was het concept zodanig gefocust op ‘gezellige chaos’ dat de ziel eruit zou gaan met de coronamaatregelen. En aangezien niemand weet hoelang het gaat duren heeft Paul mij begeleid in het afsluiten van dit avontuur. Dankzij Paul wist ik de juiste keuzes te maken, voelde ik mij gesteund en maakten we de juiste financiële afwegingen waardoor ik nu financieel enigszins goed uit deze periode kom.

Lisette Bourgonje

Lisette Bourgonje

We hebben een overname kunnen realiseren van de inventaris en een deel goodwill. Dit is een grote verzachtende pleister op de wond. En daar ben ik Paul heel dankbaar voor.

Over de auteur

Paul van Beek RAB

Paul van Beek is ruim tien jaar binnen het bankwezen actief geweest in diverse leidinggevende rollen en daarnaast altijd actief gebleven in het adviseren en financieren van MKB bedrijven. Diverse branches in de handel, industrie en dienstverlening zijn hem bekend.
Heb je een vraag voor Paul? Bel hem dan op 06 – 10 74 47 40 of mail hem!