< p>

Tips voor crowdfunding - Claassen, Moolenbeek en Partners

Tips voor crowdfunding

Deel deze pagina

29 januari 2015De wereld van de financiering is de afgelopen jaren fors veranderd. Het bepalen van de juiste financiering kan het succes bepalen van uw investering. Zo is crowdfunding een van de financieringsmogelijkheden. Maar hoe wordt uw crowdfunding succesvol. Hier 6 tips voor een succesvolle crowdfunding.

Welke type crowdfunding is relevant.

Crowdfunding staat gedefineerd dat meerdere individuen gezamelijk investeren in een specifiek project. Echter bestaan er diverse type van crowdfunding. Zo is er funding van eigen vermogen, voorverkoop, sponsering, donaties en krediet. Welke is voor u relevant.

Welk platform past bij mij.

Er zijn diverse soorten platforms. Ieder platform heeft dan ook weer zo haar eigen soorten van investeerders. Bent u op zoek naar echte particulieren of zoekt u investeerders die ook als ondernemer fungeren.

Wat is het doel.

Wat is uw investeringdoel. Gaat het om werkkapitaal of gaat het om een project. Of wilt u juist investeren in vastgoed. Voor ieder doel is weer een andere strategie van toepassing. Zijn er specifieke zaken waar je rekening mee moet houden. En ook hier is de keuze van het platform weer belangrijk.

Fundingstrategie.

Met crowdfunding laat u uw plannen zien aan het grote publiek. Het publiek wat in uw project wilt investeren wil weten wat uw plannen zijn. Waar u het geld van de crowdfunding voor wilt gebruiken. Wat is van belang en wat niet. Samen met uw doel en de keuze van het platform is het belangrijk om de juiste strategie te bewandelen.

Social Media campagne.

Om uw crowdfundingsproject te laten slagen moet u de massa gaan benaderen. Dit gaat gepaard met veel social media. Maar ook een persoonlijk verhaal. Emotie speelt een zekere rol. Wanneer iemand zich betrokken voelt bij uw project is de kans van slagen vele male groter. Een persoonlijke video speelt hier zeker een rol.

Je eigen netwerk.

Een crowdfundingsproject loopt in diverse fase’s. Zo heb je je eigen netwerk. Het is belangrijk dat je eigen netwerk in je project geloofd. Zodra dat geloof er is dan zal de massa zeker volgen.

Wil je meer weten. Neem dan contact op met Claassen, Moolenbeek & Partners. Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring met financieringen. Met meer dan 30 vestigingen door geheel Nederland en 100 partners zijn wij UW partner in FINANCIERINGEN en STRATEGIE. Kijk op 
www.cmenp.nl
 voor een partner bij u in de buurt.