Zoeken
Close this search box.
Zoeken
Close this search box.

Succesvolle bedrijsovername: Nieuwe toekomst Qcount

Deel deze pagina
Geschreven door: Theo Bussink en Ed Jansen Venneboer
16 januari 2024Op 17 november 2023 heeft oprichter en eigenaar Ronald Prinsen zijn beide Qcount bedrijven overgedragen aan de ACEG Group, een internationaal werkende keuringsorganisatie. De overname is succesvol tot stand gekomen onder begeleiding van partners Theo Bussink en Ed Jansen Venneboer van Claassen, Moolenbeek en Partners Oost Nederland.

 

Samen met de Klaver Groep, ook onderdeel van ACEG Group, wilt Qcount haar klanten zo nog meer continuïteit en kwaliteit bieden dan tot dusver al gebruikelijk. Met deze samenwerking bereiden beide bedrijven zich voor op de verwachte schaalvergroting en professionalisering in de sector.

De nieuwe organisatie voegt twee bedrijven samen, waarin het ondernemerschap en de passie voor dienstverlening aan de bouwsector diepgeworteld zit. Samen hebben ze één gezamenlijk doel: bestaande én nieuwe relaties nog beter bedienen en met een groter aanbod van diensten.

Doordat beide bedrijven elkaar versterken realiseren ze met deze samenwerking een efficiënte, transparante en duurzame keten, waarbij ze zich verbinden aan het succes van het gezamenlijke netwerk van opdrachtgevers, aannemers en leveranciers.

Ronald Prinsen was op zoek naar een samenwerkingspartner met wie Qcount de groeiende vraag naar de diverse keuringen kon beantwoorden en waarbij dezelfde kwaliteit met een nog grotere continuïteit kon worden geboden. In de ACEG Group en de Klaver Groep heeft hij die gevonden. Samen met familie Hoogendoorn als medeaandeelhouder van de Klaver Groep blijft Ronald Prinsen, in ieder geval de komende 3 jaar, nauw betrokken bij beide Qcount bedrijven. De dagelijkse leiding van het Qcount managementteam zal komen te liggen bij Anton Hoogendoorn.

 

Vooronderzoek bedrijfsovername

Als voorbereiding op deze overname heeft Ronald Prinsen in 2020 alle aandelen van Qcount verkregen door een minderheidsbelang over te nemen van zijn toenmalige zakenpartner. Vervolgens heeft hij het bedrijf verder voorbereid op een mogelijke overname. Na een grondige waardeanalyse is begin 2023 gestart met de marktbenadering op zoek naar geschikte overnamekandidaten. Uiteindelijk kwam hij in de zomer in contact met Anton Hoogendoorn en werd er al vrij snel een intentieverklaring ondertekend.

Na een eveneens grondige due diligence of verificatie in de herfst van 2023 de SPA en de overige terzake doende documenten ondertekend. Op 17 november werd vervolgens bij notaris Paul Heino Olthoff van notariskantoor Schut te Amsterdam de leveringsakte van de aandelen ondertekend.

 

Bedrijfsovername met een 100% aandelen transactie

Het overnameproces verliep in goede harmonie. De uitgangspunten voor de 100% aandelen transactie waren relatief vlot overeengekomen. De genoemde harmonie betreft ook zeker de samenwerking tussen Ronald Prinsen en Anton Hoogenboom. Ronald blijft nog geruime tijd verbonden aan de onderneming en zal daar waar nodig de familie Hoogendoorn bijstaan in het verder uitbouwen van de Qcount organisatie.

Register makelaar-taxateur Ronald Prinsen legde in van 2012 samen zijn toenmalige zakenpartner de basis voor de beide Qcount bedrijven. Met een bouwkundige achtergrond en jarenlange ervaring in de werelden van amoveren, asbestsanering en vastgoedbemiddeling ontwikkelde het bedrijf zich al snel tot een servicegerichte en onafhankelijke partner op het gebied van asbestinventarisatie en asbestonderzoek. In korte tijd groeide het bedrijf naar twee kantoren met in totaal tien medewerkers.

Steeds meer particulieren, bedrijven, woningcorporaties en gemeenten wisten de klantgerichte aanpak te waarderen. Korte lijnen met de opdrachtgevers, denken in oplossingen, een goede begeleiding en snelle service is wat Qcount voor ogen had en heeft.

Vanuit de vestiging in Arnhem acteert Qcount met een team van gecertificeerde asbest inventariseerders.

 

Boeiend en grondig proces

De overname is begeleid door onze partner Theo Bussink in samenwerking met collega partner Ed Jansen Venneboer. Zij kijken terug op een boeiend en grondig proces. Daarin gingen wederzijds enthousiasme over de aanstaande samenwerking en de zakelijke uitwisseling van standpunten t.a.v. voorwaarden en condities hand in hand. Met voor beide partijen een mooie uitkomst.