< p>

Succesvolle bedrijfsovername in de bouw - Claassen, Moolenbeek en Partners

Succesvolle bedrijfsovername Bouwcenter Baauw overgenomen door Bouwcenter Esselink

Deel deze pagina
Geschreven door: Robert Claassen MBA
15 september 2021Vanuit onze organisatie heeft Robert Claassen de eigenaren (Ad en Lo Baauw) begeleidt met de bedrijfsovername (verkoop) van hun onderneming Bouwcenter Baauw. We hebben aan hem gevraagd hoe hij terugkijkt op het proces en de begeleiding.

“Via de accountant van Bouwcenter Baauw ben ik in contact gekomen met hen. Alvorens we opzoek zijn gegaan naar een geschikte overnamekandidaat hebben we eerst een aantal voorbereidende stappen gezet om het bedrijf verkoopklaar te maken. Aan de hand van de opgestelde documentatie zijn er gesprekken gevoerd met een aantal geïnteresseerde partijen. Al snel bleek dat er een goede match was tussen Baauw en Esselink. De gesprekken zijn goed verlopen en kunnen we terugkijken op een goed traject waarin beide partijen begrip en respect voor elkaar toonden. Door de overname kan het familiebedrijf Baauw goed worden voortgezet binnen de Esselink Groep wat tevens ook een familiebedrijf is”. 

Op 25 juni 2021 is de overname formeel afgerond en heeft Bouwcenter Esselink samen met Ad en Lo Baauw de handtekening gezet voor de overname van Bouwcenter Baauw in Vlaardingen. De heren Ad en Lo Baauw zullen nog enige tijd bij Bouwcenter Baauw werkzaam blijven.

Bouwcenter Baauw bestaat al meer dan 120 jaar en is in Vlaardingen en omstreken een gerenommeerde leverancier voor iedereen die bouwt, verbouwt of renoveert. Naast een bouwshop en magazijn met een ruim assortiment bouw- en afbouwmaterialen heeft Bouwcenter Baauw een toonaangevende showroom voor badkamers en tegels.

Op veel vlakken sluiten de bedrijven bij elkaar aan. Zo hebben Esselink en Baauw beiden een lange historie en zijn ze sterk geworteld in hun werkgebied. Beide bedrijven werken vanuit de basiswaarden: kwaliteit, betrouwbaarheid, gedegen advies en samenwerking op lange termijn.

De overname van Baauw sluit dan ook heel goed aan bij de langetermijnvisie van Esselink. Uitbreiding naar de regio ten noorden van Voorne-Putten is een logische stap. Bouwcenter Esselink is in deze regio geen onbekende; ze levert al veel materialen voor met name grootschalige renovatieprojecten. Onder de vlag van Esselink kan de vestiging Vlaardingen verder groeien in assortiment (hout, plaat, bouwsystemen), in kennis, in klanten en uiteraard in omzet.

De showroom in Vlaardingen vormt een goede aanvulling op de showroom van Esselink in Middelharnis. De showroom van Baauw, die nu nog vooral op particuliere klanten is gericht, kan in de toekomst ook voor woningbouwprojecten worden ingezet.

Wilt u meer weten over hoe wij het verkoopproces aanvliegen vanuit onze organisatie? Op de pagina bedrijfsovername staat dit verder toegelicht.

Robert Claassen MBA

Over de auteur

Robert Claassen MBA

Robert Claassen; sinds 2010 als partner verbonden aan Claassen, Moolenbeek & Partners Rotterdam en sinds 2013 management lid van de landelijke organisatie. In deze jaren heeft Robert al meerdere ondernemers begeleid bij het verkopen van zijn/haar onderneming of het aankopen van een onderneming. De aanpak van Robert is in deze trajecten zeer pragmatisch en creatief om het beste resultaat voor zijn opdrachtgever te realiseren.

Je kunt hem bereiken op: 06 – 10 45 99 87 of via mail.