< p>

Samenwerking CM&P met branchevereniging Meubelindustrie (CBM) - Claassen, Moolenbeek en Partners

Samenwerking CM&P met branchevereniging Meubelindustrie (CBM)

Deel deze pagina
Geschreven door: Alfred van Muiden
12 mei 2022In het voorjaar van 2022 hebben Koninklijke CBM en CM&P een nieuwe stap gezet in hun samenwerking. CM&P is businesspartner van CBM geworden.

 

Als branchevereniging zet CMB zich in voor ondernemers die actief zijn in de interieurbouw en meubelindustrie. De meubelbranche telt (volgens de Kamer van Koophandel) meer dan 10.000 bedrijven. CBM vertegenwoordigt ongeveer 550 leden, deze draaien gemiddeld een omzet van € 4,5 miljoen. Deze leden zijn verspreid over verschillende takken binnen de interieurbouw en meubelindustrie. Bij CBM zijn verschillende soorten ondernemingen aangesloten. De ledenlijst van de branchevereniging bevat onder andere interieurbouwers, woonmeubelfabrikanten en toeleveranciers van halffabricaten. Ook groothandels in deuren, scheidingswanden en systeemplafonds zijn lid van CBM.

 

Ontwikkelingen en trends in de meubelbranche

Ondanks covid is de meubelbranche de afgelopen jaren gegroeid. Momenteel kampt de branche met snel stijgende grondstofprijzen. Dit betekent dat er strak gecalculeerd moet worden met een korte geldigheidsduur voor offertes.

Opvallende trends in de meubelbranche zijn de toenemende digitalisering en het circulair produceren. Als gevolg van deze trends stijgen zowel de productiviteit, als de arbeidskosten.

 

Samenwerking CM&P en CMB

Dankzij de samenwerking kunnen leden van CMB in contact komen met de expertise van CM&P. Leden van CMB kunnen terecht bij CM&P voor advies op het gebied van strategie, financieringen en aan- en verkoop van een bedrijf.

CMB-contactpersoon binnen CM&P is Alfred van Muiden. Hij heeft zijn kantoor in Amersfoort. Alfred is de afgelopen 30 jaar actief geweest bij ondernemers in het midden-en kleinbedrijf, vooral ondernemers in de ambachtelijke hoek. Meubel- en interieurbedrijven vormen daarin een belangrijke groep. Heb je vragen? Neem dan contact op met Alfred!

Zowel CMB als CM&P zijn verheugd met de intensivering van de samenwerking!

Over de auteur

Alfred van Muiden

Alfred van Muiden werkte hij ruim 4 jaar voor de toenmalige AMRObank waar hij een grootschalig automatiseringsproject heeft verzorgd. Daarna heeft hij ruim 20 jaar gewerkt voor het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). Hier heeft hij naast het adviseurschap ook leiding gegeven aan een team van 10 adviseurs. In 2011 sloot hij zich aan als partner bij Claassen, Moolenbeek & Partners. Hier is hij verder gegaan met het adviseren want daar ligt zijn passie. Wil je weten wat hij voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met Alfred op.

Vrijblijvend gesprek

Wilt u begeleiding van een betrokken adviseur? Vul dan dit formulier in. Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op.