< p>

Pizzafinanciering - Claassen, Moolenbeek en Partners

Pizzafinanciering

Deel deze pagina

15 januari 2015



Sinds 2011 groeit de markt van Crowdfinanciering. Rond de 37 miljoen euro is er in 2014 gefinancierd middels crowdfunding. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2013. Crowdfunding voorziet volgens de AFM duidelijk in een maatschappelijke behoefte als alternatieve financiering voor onder meer het midden- en kleinbedrijf. AFM verwelkomt crowdfunding-initiatieven, zolang die in het belang van geldgevers en -vragers zijn. De branche van crowdfundingplatforms verwacht in 2015 een bedrag van 225 miljoen euro te financieren.

Gecombineerd financieren (Pizzafinanciering)

Een trend die momenteel opkomt kan gezien worden als pizzafinanciering. Het combineren en stapelen van partjes krediet. Zo kan crowdfunding naast een alternatief ook een aanvulling worden op de meer traditionele financieringen. Een ondernemer kan bijvoorbeeld een snellere start maken door 25% van het benodigde kapitaal te financieren via crowdfunding en de overige 75% via een bancaire financiering. De bereidheid van een grote groep mensen om geld in een product op dienst te steken kan de traditionele financieringsaanvraag bij een bank net het juiste zetje in de rug geven. Het kan risico’s voor de bank meer aanvaarbaarder maken.

Samenwerking banken en crowdfundingplatforms

Banken werken daarom vaker samen met crowdfundingsplatforms, of richten eigen platforms op. Zoals Seeds van ABN/AMRO. Zo gaan bankier en crowdfunder elkaar steeds meer en meer aanvullen. Of ze gaan elkaar steeds meer versterker. Ook de nieuwe bestuursvoorzitter van de Rabobank, Wiebe Draijer, heeft in een persconferentie te kennen gegeven om meer in te zetten als bemiddelaar tussen kredietvragers en investeerders.

Succesvolle campagne

Het landschap van financieringen is daarom ook steeds meer en meer aan veranderingen onderhevig. De veranderingen gaan snel. Laat je dan ook bijstaan door een specialist in financieringen. Claassen, Moolenbeek & Partners is zo’n specialist. Met meer dan 30 jaar ervaring in financieringen.

Heeft u investeringswensen neem dan eens vrijblijvend contact
met ons
op voor een vrijblijvend gesprek.