Ronald van Maldegem

Ronald heeft na zijn studie Bedrijfseconomie (milieu economische variant) aan de Vrije Universiteit Amsterdam een postdoctorale studie voor Register Controller aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met succes afgelegd. Daarnaast heeft hij diverse managementopleidingen gedaan, onder andere bij het Center for Creative Leadership (Colorado), London Business School en Vlerick Business School (Gent). Aanvullend heeft hij verschillende bancaire opleidingen en interne managementopleidingen gevolgd.

 

Ervaringen

Ronald heeft zijn sporen verdiend in de bancaire sector. Hij is werkzaam geweest binnen de Rabobank Groep Organisatie. Als controller van het toenmalige ICT en Shared Services Bedrijf, als manager van het shared servicecentrum voor particuliere financieringen en als directeur van diverse (lokale) banken. In deze functies was hij in een continu veranderende omgeving verantwoordelijk voor strategische ontwikkeling, veranderingsmanagement en efficiency- en kwaliteitsverbetering. Dit alles met als uitgangspunt de klant en medewerker. In deze rollen heeft hij zowel veel zakelijke als particuliere klanten leren kennen, voor hem is de ondernemer achter de onderneming essentieel.

Hij heeft zijn bestuurlijke ervaring aangevuld met toezichthoudende rollen bij The New Dutch Connection, Wijkgebied Ontwikkel Maatschappij Lombok en de Rabo Groen Bank. Daarnaast is hij bestuurlijk actief bij de Vrienden van Museum Speelklok, Kampong Hockey en het Utrechts Oranje Comité. Zijn maatschappelijke betrokkenheid is hierbij voor hem een belangrijke drijfveer, hij vindt het belangrijk een bijdrage te kunnen leveren aan zijn omgeving. Ronald haalt voldoening uit zijn werk door een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van anderen en het gezamenlijk behalen van resultaten. Hierbij wil hij een verbindende factor zijn.

 

Persoonlijk

Ronald is gehuwd en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd is hij graag actief met hardlopen, racefietsen en golf. Hij houdt tevens van koken en reizen. Hij geniet ervan om dit samen met familie en vrienden te doen. Plezier maken en genieten is voor hem belangrijk.

Ik help u graag verder

    Referenties van klanten

    Ik heb Ronald leren kennen als een analytisch en zeer integer persoon. Hij zoekt de verbinding en denkt mee in creatieve oplossingen. Hij bruist van energie, vindt plezier in wat hij doet belangrijk en is zeer betrokken. Ik ben door toedoen van Ronald, die ik op Kampong leerde kennen, zeer goed terecht gekomen bij de Rabobank met onze drie vastgoed fondsen en wij zijn een grote klant geworden. Privé bankierde ik bij Private Banking van Rabo Utrecht waar Ronald de directie voerde. Ook daar was Ronald heel erg klant gedreven en fungeerde hij als smeerolie.

    • Drs. Robert J.C. Sinke (CFO Profile International NV)